Ağrılı gençlerin ekmek kapısına kilit vuruluyor

Ağrı da küçülmeye giden Yeşim Tekstilin kısa süre içerisinde kenti terk edeceği konuşuluyor

Ağrılı gençlerin ekmek kapısına kilit vuruluyor

Vali Süleyman Elban döneminde hayata geçirilen Tekstil Kent Projesinin en önemli markası gitmek için hazırlıklara başladı.

Yaklaşık 10 bin kişinin istihdam edilmesi planlanan Ağrı Tekstil Kent Projesinde en büyük yatırımcı olan Yeşim Tekstil’in kısa süre içerisinde kenti terk etmesi bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre sendikal faaliyetlerin başlamasının ardından su arıtma tesisinin eksikliğini gerekçe göstererek baskı bölümünü kapatan Yeşim Tekstil, buna bağlı olarak önümüzdeki süreçte açılması ile birlikte yeni istihdam yaratacak olan tasnif ve kesimhane bölümleri de kurulamadan kapatılmış oldu.

Yeşim Tekstilin küçülme kararının ilerleyen süreçte tamamen çekilmeye dönüşeceği endişesindeki işçiler bunun önüne geçilmesi için seslerini duyurmaya çalışırken bir başka noktaya da dikkat çekiyor ve ‘’Yeşim giderse ikinci büyük üretici Alders’te gider’’ diyorlar.

Bu gidişlerle Türkiye’nin en yoksul, en geri kalmış ,en çok göç veren en dezavantajlı kentinde yaşamak için direnen ,evine ekmek götüren, işine güvenip borçlanan bir çok kişinin mağdur olacağı duruma ilişkin firmadan henüz bir açıklama yapılmadı.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2022, 16:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
Metin Çelebi
Metin Çelebi - 2 yıl Önce

Olacağı buydu gariban AĞRI lı vatandaşlar bir umutla işe alınacaktı evine ekmek götürecekti ama olmadı çünkü iş adamlarına teşvikler verildi vergi muafiyetleri getirildi iktidar yandaşları işe alındı böylece süreç tamamlanmış oldu iş adamları zenginliğine zenginlik kattı yandaş evine ekmek götürdü ama gerçek ihtiyacı olan vatandaş aç işsiz perişan oldu kısaca yazılan senaryo uygulandı şimdi oyun bitti ve perde...uyan halkım uyan geliyor gelmekte olan aklını başına topla bu son şansın yoksa yine aç işsiz perişan bir yaşam kaçınılmaz

Sülüman
Sülüman - 2 yıl Önce

Bir şey olmaz Ağrı Halkı zengindir, çünkü hala AKP ye oy veriyor.. Bir şey olmaz... Tayyip sağ olsun, Ağrı Halkı aç kalsa da olur..

Sinan
Sinan - 2 yıl Önce

Sendikal faaliyetleri başlatanlar, Ağrılı işsiz gençlere ve ailelerine en büyük ihaneti gerçekleştirmişler. Daha tekstilin temeli bile kurumamışken, sendikal faaliyetlerin başlatılması büyük bir açgözlülüktür. İster kanuni hal deyiniz ister başka bir şey. Marmara bölgesindeki katma değeri yüksek ürün üreten firmaların çoğu bile sendikal faaliyetleri kabul etmezken tekstilciler asla kabul etmez. Sendikal faaliyet olan bir ilde tekstil ve hazır giyim sektörü olmaz maalesef, başka yatırımcılar da gelmez.

Ömer KAYCI
Ömer KAYCI - 2 yıl Önce

Bende orada 9 ay ÜTÜ OPERATÖRÜ OLARAK çalıştım YÜCE ALLAH TÜM EMEKÇİ KARDEŞLERİMİN YÂR VE YARDIMCISI OLSUN İNŞALLAH. YEŞİM TEKSTİL AĞRI HALKI İÇİN BULUNULMAZ Bİ VELİNİMETTİR. YETKİLİLERİN DERHAL BUNA EL ATMASI GEREKİYOR

Yalan Haber
Yalan Haber - 2 yıl Önce

Yalan Haber

Abdulmenaf Kılıç
Abdulmenaf Kılıç - 2 yıl Önce

Duyduğuma göre yeşim tekstilin yönetiminde olan ağrılı kendini paraya satmış biri ve yönetimden başka birilerinide kafaya alarak benim gariban asgarî ücretle çalışan bir kaç memleketimin evladını kafalayarak kendi pis oyunlarına ortak edip içerden işçilerin ayaklanması için faaliyet göstermişler ve neticede bu ayaklanmalar sonucu işsiz kalanlar olmuş yonetimdeki Ağrılı olan sahsiyetdizde sus payını alarak işten ayrılmış firmanın sahibide bu tür olayları duyunca zaten ham madde üretimi ve tedarik edilen malların bir çoğu yok bu memleketin alt yapısı bile halen ona hazır değil nakliyesi büyük maliyet bina henüz tekstil aşamasında çalışacak bir bina değil bir çok eksiği var hemde çok çok fazla bunları gerekçe göstererek geri çekilme kararı aldı bunlara yetkililerin siyasi kanatların bir el atması lazım yoksa aksi takdirde şehrimiz büyük bir kayıp vermekle yüz yüze kalıyor ayrıca yeşim tekstilin bir tek ağrı ve Bursa'da fabrikası yok ben bunlara şahidim yurt dışı yurt içinde adamın faaliyet gösteren bir sürü fabrikası var burayı kapatmak ona ne zarar verir nede etkiler olan bizim gariban halkımıza olur kaç kişiye şahidim orda ekmek yiyen önceden işsizlikten memleketi terk etmiş bu tekstil açılınca geri dönüp ekmek sahibi olan ayrıca bir duyumuma görede Elazığ'da bütün arıtma tesisi bütün tekstile uyumlu duzenegiyle Elazığ organize sanayiisinde hazırda bina bulunmuş fabrika orayada gidebilir kendi elimizle ekmeğimizi başkalarına sunuyoruz işte maalesef bu olaya gerek memleketimizin ileri gelen sözü geçen büyükleri gereksede siyasi olarak gücü olan hemşehrilerimizin el atması lazım vicdanlı ve karakterli olanlar zaten durmayacaktır buna eminim

Yeşim tekstil çalışanı
Yeşim tekstil çalışanı - 12 ay Önce

Bugün alınan kararla kapanıyor yeşim tekstil

SIRADAKİ HABER