Ağrılı Şehidin Katilleri Yakalandı

Geçici görevle çalıştığı Bursada hain terör saldırısında şehit düşen ve naaşı Ağrı'nın Hamur ilçesinde defnedilen Cengiz Yiğit'in katilleri yakalandı.

Ağrılı Şehidin Katilleri Yakalandı

Geçici görevle çalıştığı Bursa da teröristler tarafından servis aracına yapılan hain saldırıda şehit olan Ağrılı İnfaz Koruma Memuru Cengiz Yiğit’in katilleri yakalandı.

Cengiz Yiğit’in şehadete erdiği olay Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 20 Nisan 2022'de meydana gelmişti

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İstanbul, İzmir, Bursa ve Balıkesir'de gerçekleştirilen çalışmalardan İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda MLKP FESK hücresi 2 kadın, 1 erkek örgüt mensupları Dikili'de yakalandı.

İzmir'deki operasyonla bağlantılı olarak Balıkesir'de bir hücre evine operasyon düzenlendi. Evde El Yapımı Patlayıcı malzemeler çıktı. Bursa'da ceza infaz memurlarını taşıyan servis aracına yönelik bombalı eylemde kullanılan EYP'lerin de bu hücre evinde hazırlandığı değerlendiriliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şehidimiz Cengiz Yiğit'in kanı yerde kalmadı. 20 Nisan'da infaz koruma memurlarımızı taşıyan servis aracının geçişinde EYP ile saldıran MLKP mensubu hainler, kılık değiştirme başta olmak üzere tüm kamufle çabalarına rağmen, Polislerimizin uzun süreli takibi ile bugün yakalandı. Peruk da taksanız, sahte kimlik de çıkarsanız, kaçamazsınız, Türk Polisi Yakalar" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER