Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar; bir kez daha görülmüştür ki '' Halkın Hizmet Almasının Önündeki Engel AK Parti-HDP Ortaklığıdır'''

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik darboğaz ve enflasyon oranları nedeni ile ek bütçe ihtiyacı hisseden Doğubayazıt Belediyesi Meclisinde Ak Parti ve HDP'nin halka hizmetin yolunu kesmek için sürdürdüğü iş birliği bir kez daha gün yüzüne çıkarak kayıt altına alındı.

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar; bir kez daha görülmüştür ki '' Halkın Hizmet Almasının Önündeki Engel AK Parti-HDP Ortaklığıdır'''

Doğubayazıt’ın yaklaşık 40 yıldır birikmiş sorunlarının tamamının çözümü noktasında geliştirdiği projelerle büyük mesafe kateden ve ilçenin yeniden kent görünümüne kavuşması ile birlikte ilçe halkının il olma arzusunu yeniden harekete geçiren Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yeni doğan bebekten tarladaki çiftçiye kadar toplumun her kesimine dokunarak Doğubayazıt’ın yarınları için gecesini gündüzüne katan Başkan Yıldız Acar’ın ülkenin içinde bulunduğu ekonomik darboğaz ile birlikte artan maliyet ve enflasyon karşısında hizmetlerini sürdürmek için talep ettiği ek bütçe Doğubayazıt Belediyesinin ittifak halindeki HDP ve Ak Partili meclis üyelerinin red oylarıyla kabul edilmeyerek hizmetin yolu kesilmek istendi.

Yıldız Acar’ın oylama öncesi dile getirdiği " EK BÜTÇENİN ONAYLANMAMASI HALİNDE MECLİSİN FESH OLACAĞI " uyarısına rağmen ilgili Maddeye, HDP ve AKP' li meclis üyeleri HAYIR oyu kullanarak bir skandala imza attı.

Acar'ın gerekçe olarak Yüzde 80’lere varan enflasyon rakamlarına dikkat çekerek " EK BÜTÇE " talebini halkın hizmetine sunacaklarını dile getirmesine rağmen çoğunluk HAYIR dedi.

banner47
Meclisin çoğunluğunu elinde bulunduran HDP ve AKP'li üyeler bu durumu fırsat bilerek halkın menfaatine olan birçok konuya engel olduklarını hatırlatan Sayın Acar, halkın daha iyi hizmet alabilmesinin önüne büyük set konulduğunu vurguladı.

Konu ile ilgili halkımıza önemli açıklamalarda bulunan Acar;

"Gelirimiz ve paramızın olmasına rağmen, bu bütçeyi kullanma yetkisinin Belediye Meclisinde olduğundan dolayı, kaynaklarımızı halkımıza kullanalım diye defalarca rica ettik. Değerli halkımız, bölgedeki belediyeler ekonomik sıkıntılarından dolayı hiçbir hizmet vermezken biz, hizmet konusunda hiç ara vermedik. Daha önceki belediye yönetimleri maddi sıkıntıdan dolayı serzenişte bulunmuş, bu yüzden hizmet veremiyoruz demişlerdir.. Ama biz bütçemizi ve gücümüzü halkımızın hizmetine kullanmak istiyoruz fakat belediye meclisi, çoğunluğun verdiği güçle buna izin vermiyor. Buradan sesleniyorum; bu halka reva görülen sefalet, kötü yaşam yetmedi mi? Yine tekrar ediyorum. Kanun açık açık diyorki; Meclis veya üyeleri görevini ihmal edip yerine getirmiyorsa meclis FESH olur." Burada halkın menfaati herşeyden daha önemli " uyarılarına rağmen maalesef HAYIR oyu kullandılar. Doğubayazıt'a yapılacak en büyük kötülük , bu bütçeye hayır demektir. Bu sonuçla birlikte telafisi olmayan bir durumla karşı karşıyayız " dedi.

Amaç hizmeti engellemek ve halkı mağdur etmek. Ama biz asla yılmayacağız. Takdir halkımızın.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2022, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER