Ağrılı Şehitlerin Madalyaları Ailelerine Teslim edildi

Ağrılı şehitlerin Devlet övünç madalyaları ailelerine teslim edildi.

Ağrılı Şehitlerin Madalyaları Ailelerine Teslim edildi

28 Haziran 2019 tarihinde Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki 10 numaralı gözlem noktasına düzenlediği havanlı saldırıda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Adem Tunç (28) ve 18 Mart 2020 tarihinde Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında İdlib bölgesinde geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sezai Atabey (30) ‘in ailelerine Devlet Övünç Madalya ve beratlarının takdimi Ağrı Valiliğinde düzenlenen törenle yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararname ile şehit ailelerine teslim edilmek üzere Ağrı Valiliğine gönderilen Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarının Tevcihi Töreni Ağrı Valiliğinde yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende; Devlet Övünç Madalyaları tevcih töreninde konuşan Vali Varol madalyanın aziz vatanımıza yapılmış olan fedakarlığın, gösterilen kahramanlığın bir nişanesi olduğunu belirtti, Varol Şehidimiz Adem Tunç ve Şehidimiz Sezai Atabey’in kıymetli ailelerine Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarını tevcih etti.

Törene Ağrı Valisi Osman Varol 12. Mekanize Piyade Tugay Komutan V. Albay Serhat Kasalak, Vali Yardımcısı Kerem Türker, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen de katıldı.

banner47

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2021, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER