Ali Bulut'tan Bir Skandal Uygulama Daha

Ağrı İl Sağlık Müdürü skandal uygulamalarıyla gündemdeki yerini korurken Ağrılı siyasetçiler sessizliğini sürdürüyor.

Ali Bulut'tan Bir Skandal Uygulama Daha

Tutak Devlet Hastanesinde Çocuk Doktoru olarak görev yapan Serap Bilge’nin Patnos Devlet hastanesine görevlendirilmesi tepkilere neden oldu.Tutak Gazateciler cemiyeti Başkan Yardımcısı İsmet Oğuzkan’ın sosyal medya hesaplarından duyurduğu olay şu şekilde gelişti.

Patnos Devlet Hastanesinde hali hazırda 2 Çocuk uzmanı varken Tutak Devlet Hastanesi Çocuk Uzmanı Serap Bilge Ağrı İl sağlık Müdürlüğünün emri ile Patnos Devlet Hastanesine görevlendirildi.

Görevlendirilmenin yapılmasından sonra Ağrı Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı aynı zamanda Tutak Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görev yapan Cafer Akdemir durumun kabul edilemez olduğunu ifade ederek istifa edeceğini duyurdu. Akdemir’in tepkisinin ardından sosyal medya hesaplarına düşen olay Tutakta yerel gazetecilik yapan İsmet Oğuzkan ve Tutak Gazateciler Cemiyeti Başkanı Solmaz Kılıç tarafından gündeme taşındı.

Ağrı İl Sağlık Müdürü Ali Bulut’un Tutak ilçesinde çocuk hasta olmadığı gerekçesi ile bu görevlendirmeyi yaptığını ifade etmesinin ardından Tutak Gazeteciler Cemiyeti olayı Kaymakamlık Valilik ve siyasilere taşıyarak hatadan dönülmesi için kamuoyu oluşturma çalışmaları başlattılar.

Skandallarla uygulamalarıyla gündemden hiç düşmeyen Ağrı İl Sağlık Müdürü Ali Bulut’a yönelik tepkiler artarak devam ederken bürokrasi ve siyasetin suskunluğu dikkat çekiyor.

25 Şubat tarihinde Tutak Kaşönü köyünde meydana gelen kavga sonrası yaralı olarak Ağrı’ya getirilen Metin Kokran’ın Ağrı Devlet Hastanesinde tek hekim olarak çalışan Gögüs Cerrahının izinli olması sebebiyle il dışına sevki sırasında müdahale hastanın yaklaşık 4 saat Ağrı acil servisinde bekletildiği ve yine kısa bir süre önce 3 Mart tarihinde Tutak’ın Bayındır Köyünde meydana gelen kazada Tutak Devlet Hastanesinden iç kanama şüphesiyle Ağrıya sevk edilen Yavuz Kazmacı’nın Ağrı dan Patnos Devlet Hastanesine sevkinden sonra Patnostan müdahale edilmeden yine Ağrıya sevk edilmesi ardından Ağrı’dan tekrar Erzuruma sevk edilmesi Ağrı da insan hayatının ne kadar dikkate alındığının en bariz örneğidir.

Ağrı Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü görevi sırasında skandal açıklama ve uygulamalarıyla gündemden düşmeyen Ağrı İl Sağlık Müdürü Ali Bulut’a dair yaptırımların uygulanması konusunda Ak Parti Milletvekili Cesim Gökçe’yi basın toplantısında verdiği sözü yerine getirmeye davet ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2018, 15:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
murat
murat - 6 yıl Önce

Ağrı Devlet Hastanesinde skandal haberi yapıyorsun Ağrı Devlet Hastanesi yönetimini devamlı suçluyorsun amenna neden bu yönetimin ve Ağrı Devlet hastanesinde yaptığı güzellikleri yazmıyorsun neden Ali Bulut'un yakalamış olduğu hırsızları yazmıyorsun neden yetimin hakkını şehidin hakkını yiyenleri yazmıyorsun ve bunları Ali Bulut un yakaladığını ve haklarında kanuni işlem başlattığını yazmıyorsun neden Ali bulutun Eski kamu hastaneler birliğinde dönen yolsuzları ortaya çıkardığını yazmıyorsun neden oturduğu yerde nöbet parası alıp yetimin hakkını yiyenleri yazmıyorsun neden Hırsızların ve namusuzların cirit attığı bir Hastaneyi Halka hizmet için çabalamak için Ali Bulut ve yönetimin yaptığı güzellikleri yazmıyorsun Patnos Devlet Hastanesinde Yattığı yerden nöbet parası alan devleti trilyonlarca zarara uğratanları engelleyen Patnos Devlet hastanesi Başhekimi Doktor Aykut BAŞER'i yazmıyorsun bu yazdıklarım içinde beni şikayet edeceksen rahatlıkla şikayet edebilirsin soruyorum neden ?

Ahmet Bilir
Ahmet Bilir - 6 yıl Önce

Ali beyin bu kararı tartışılabilir fakat kurumlarda meydana gelen yolsuzlukları kesti. Kendisinin hayirli hizmetler ile yetim hakki koruyacağına inanıyoruz....

SIRADAKİ HABER