Bir İsyanda Eleşkirt'ten Yükseldi

Eleşkirt merkezli yayın yapan Havadis Ağrı Gazetesinin editörü, Dha Muhabiri Ayhan İsen Eleşkirt te utanç abidesi olarak yükselen Kapalı Spor Salonu inşaatının 8 yıldır bitirilmemesine isyan ederek yetkilileri göreve çağırdı.

Bir İsyanda Eleşkirt'ten Yükseldi

Ağrı Valiliğinin 18 yaşından küçüklere çakmak ve çakmak gazı satılmasını yasaklamasının hemen akabinde yazıyı kaleme alan İsen yazısında binanın tiner, bali ve uyuşturucu kullanan gençlerin merkezi olduğunu dile getirdi.

İsen'in yazısının tamamı şu şekilde ;

ELEŞKİRT'İN KARA LEKESİ KAPALI SPOR SALONUNDA SICAK GELİŞME

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde 8 Ağustos 2010 tarihinde yapına başlanılan ve enkaz halinde tamamlanamayan  şehrin kara lekesi olan  kapalı spor salonunda  ilçe halkının yüzünü güldürecek sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Eski Ağrı Valileri , Mehmet Tekinarslan ve Musa Işın'ın tamamlanacak dediği Şuan ki Valimiz Süleyman Elban'ın varlığından haberinin olup olmadığı muallakta olan kapalı spor salonu artık eskisi kadar berbat değil.

Yapınıma başlandığı günden bu güne ;  Hakan Ezgi , Murat Zadeleroğlu , Tuncay Topsakaloğulları ,Abdulkadir Okay  ,Recep Öztürk ve Gülhani Ozan Sarı gibi değerli kaymakamların görev yaptığı ilçede kapalı spor salonu yaklaşık 8 yıldır tamamlanamıyor.Şuana kadar ilçe halkının üstünde kabus gibi duran bu kara leke için sadece Eski kaymakamlardan Abdulkadir Okay mücadele etmiş karot testleri yaptırmış fakat Muş'a Vali yardımcısı olma sürecinden dolayı çalışmaları yarım kalmıştı.

banner47
Şuan ki Eleşkirt Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı'nın tamamlanamsını çok istediği fakat insan üstü mücadelelerine rağmen hala somut bir adım atılamayan kapalı spor salonunda 1 yıldır tekrar müsabakalara başlayan ve alt yapıya önem veren Eleşkirt Spor kapalı spor salonu yanındaki sahayı kullanmasıyla birlikte sosyal etkinliklere aç olan ilçe gençliğinin Eleşkirt sahasına akın etmesiyle  Eleşkirt'in kara lekesi olan Kapalı spor salonunda eskisi kadar uyuşturucu maddeler olan Kova bali vb şeylerin olmadığı gözlendi.

Türkiye'nin ülke olarak dünyaya meydan okuyacak kadar güçlendiği hatta  islam devletlerinin umudu olacak kadar yüceldiği   Ak parti hükümeti döneminde  ülkenin her yanında hizmetler oluk oluk akarken 8 yılda Ağrı'da yapılan seçimlerde toplamda 10 ak parti  millet vekili çıkarırken (5-0 , 4-0 , 1-3 ) Eleşkirt Ak parti kurulduğu günden beridir sadece Ak Parti diyerek Kapalı spor salonunun temel atma töreninden tamamlanmadığı bu 8 yılda 2 ak partili belediye başkanı gördü. Devetletçi ,Ak partili ve vatan sevdasıyla bilinen Eleşkirt ilçesinde bir tek kapalı spor salonunun dahi olmayışı ve böyle bir birnanın atıl durumda olması kafalarda soru işareti bırakıyor.

Halen neden tamamlanmadığına dair çeşitli iddiaların konuşulduğu bu salonun 8 yılda tamamlanamaması nedeniyle  koskoca ilçede tek bir spor salonunun da olmadığını düşünüldüğünde oradan faydalanamayan gençlerin sayısı ise ucu açık bir şekilde artmaya devam ediyor.

Böyle bir kara lekenin 8 yıl boyunca varlığını devam ettirdiği Ağrı da Her yerde vatanseverim ve devletçiyim diyen yaklaşık 3 yıldır Ağrı'da gençlik spor müdürlüğü yapan Aziz Sinan Alp 'in ise laftan öteye tek bir adım atmaması dikkat çekiyor..

Kısacası Devlet Büyüklerinin İlçe ve il siyasetinin gelen bütün gençlik spor müdürlerinin tamamlamaya gücünün yetmediği bu kapalı spor salonuna harcanan paranın şuana kadar yaklaşık 1 milyon 6 yüz bin tl olduğunu dikkate alındığında ; asgari ücret artı sigortalı iş talebinde bulunan gariban vatansever ülke sevdalıların bu işi bulamadığını ve bazı değerlerine soğudunu  hesaba katarsak , tüyü bitmemiş yetimin hakkının yendiği yada heba olduğu bu metruk binada sorumlu olan sorumsuzların kimler olduğu ve ne iş yaptığı bilinmezken salonda son bir yılda ; özellikle eleşkirt sporun yeniden faal olmasıyla birlikte kova , bali gibi uyuşturucu maddelerin kullanımlarının en aza inmesi ilçe halkına verilecek en büyük müjde ve en sıcak gelişme oldu.

NOT : amacımız kimseyi eleştirmek değil.Bir ilçe de 8 yıl boyunca bir kapalı spor salonu tamamlanamıyorsa ve koskoca ilçede gençlerin sosyal faaliyette bulunacağı bir kapalı spor salonu yoksa burada başta ben olmak üzere Eleşkirt'liyim diyen herkes sorumluluk almalıdır.Ve her şeyin en iyisine layık gençlerimiz için bir şey ler yapılmadır.

Ülke sevdalısı bir genç olarak , Devletçi bir yapıya sahip olup Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkının heba olduğu tamamlanamayan bu bina başta olmak üzere konunun takipçisi olmakla birlikte haberlerimiz devam edecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER