CHP'li Ağrı Eski Milletvekili Naci Aslan ;Kürt Oyları demek ayrımcılıktır

Kemal Kılıçdaroğlu tarafından takılan rozetle CHP'ye katılan Ağrı eski milletvekili Naci Aslan gündemi değerlendirdi.

CHP'li Ağrı Eski Milletvekili Naci Aslan ;Kürt Oyları demek ayrımcılıktır

2002 yılında gerçekleştirilen genel seçimlerde 22. DÖNEM Ağrı Milletvekili olarak TBMM de görev yapan Naci Aslan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun rozet takmasının ardından geldiği Ağrı da CHP İl Teşkilatını ziyaret etti.

Ayağının tozuyla gerçekleştirdiği ziyarette gündeme dair bir takım açıklamalarda bulunan Aslan Ağrı’nın doğru karar alma yönündeki iradesine inandığını söyledi.

Aslan konuşmasında ;

‘’Televizyona her çıkan yorumcu ve siyasetçiler Efendim Kürt oyları şu kadar,Kürt oyları bu kadar diyerek Kürt halkını resmen ayrıştırıyor.Bu ayrıştırmanın bir ifadesidir.Gerçekten politikayı bilen ve sosyal demokrat yapıda olan insanların bunu telaffuz etmesini şaşkınlıkla izliyorum.

Çünkü şuanda HDP Anayasa teminatı altında,tüzel kişiliğe sahip siyasal bir partidir ve bu parti şuanda altı buçuk milyon oy almış bir partidir. O partinin altında onlarca parti var ve onların o oya erişme güçleri yoktur.Bazı yerlerde rağbet görüyor ama herkes HDP yi düşmanlaştırıyor.Sanki bu ülkede bu kadar insan yaşamıyor bu kadar seçmen onu tercih etmiyorgibi davranılıyor .Bu demokrasinin bir ayıbı dolaysı ile HDP’den bahsettiğimiz zaman ben sayın genel başkanımada arz ettim televizyona çıkan konuşmacılar eğer bizim partimizi temsil ediyorsa Halkın Demokrasi Partisi oyları demesi gerekiyor.Çünkü HDP ye Türkler de,Kürtler de ,Süryaniler de yani her ırktan ve etnisiteden insanlar oy veriyor. Tercih meselesidir bu, yani insanlar kendi temsiliyetlerini nerede hissediyorsa oraya oy kullanıyor. Dolayısı ile bu oyların Kürt oyu olarak ifade edilmesi bana göre Kürtlere hakarettir.

Bu minvalde Kürt Oyları diyerek tarif edilmenin bir ayrıştırma yönünde hareket olduğu düşüncesi ile buna karşı olduğumu belirtmek isterim.

Halk onurlu siyaset bekliyor ,halkının gözüne umutla bakıp halkını umut yolculuğuna çıkarabilmektir.Halkın arasında ırk,dil,din ,mezhepayırımı yapmadan herkesin milli sınırlarımız içerisinde gerçekten eşit yurttaşlık ilkesi ile düşünüp ona göre değerlendirilmesidir.’’ dedi.

Aslan konuşmasının devamında seçim atmosferini belirleyecek ana unsurun ekonomi olduğuna vurgu yaparak; Şu an seçim açlık ve tokluk meselesidir devletin imkanlarını har vurup harman savuran sefa içinde yatlarda,katlarda yaşayanlar ayrı birde evine ekmek götürmekte zorlanan vatandaşın yaşam koşulları ayrıdır.Dolayısı ile her vatandaş kendisine gelecekte güzel bir hayatı devlet imkanları ile sağlayacak bir zihniyete, bir politikaya yönelmesi gerekmektedir.Şu anda Millet İttifakı Genel BaşkanımızSayın Kılıçdaroğlu öncülüğünde yerel seçimlerden önce inşa edilmiş ve demokrasinin bütün kuralları ile uygulanması noktasında bir adım atılmıştır.Bir kulvar açılmıştır. Müslümanlık oynayanların uyguladığı haksız ve hukuksuz yönetim anlayışı tamamen vatana ihanettir.Devletin dini adalettir.Halkımız tarafından Millet ittifakının takdir göreceğine olan inacımı buradan yinelemek istiyorum. İnşallah halkımız ilk seçimlerde tercihini bu yönde kullanarak çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için mamur, müreffeh, hakkın ve adaletin hakkıyla tesis edildiği bir ülkenin yeniden inşası için Millet ittifakını tercih edecektir ,dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
atom karınca
atom karınca - 2 yıl Önce

şimdiye kadar nerdeydin dırşok yeminmi az geldi

SIRADAKİ HABER