Çözüm Sürecinde Ağrı'da işlenen cinayetin firari sanığı operasyonla yakalandı

17 yıl hüküm alan firari sanık düzenlenen operasyonla yakalandı

Çözüm Sürecinde Ağrı'da işlenen cinayetin firari sanığı operasyonla yakalandı

PKK Terör örgütüne yardım ve yataklık yapma aynı zamanda tasarlayarak adam öldürme suçundan 17 yıl hüküm alan firari sanık İ,A Ankara’da gerçekleştirilen operasyonda yakalandı.

15 Temmuz 2014 ylı Ramazan ayında teravih namazı iç,in evinden çıkarak camiye giden Köroğlu Kaya PKK’lı teröristler ve işbirliği içinde ki M.A,İ.A,D.A VE M.A tarafından pusu kurularak uzun namlulu silahlarla düzenlenen suikast sonrası öldürülmüştü.

Aralarında anlaşmazlık bulunan M.A ‘nın açtığı mahkemeyi savcılığın verdiği takipsizlik kararı ile kaybetmesinin ardından baş vurduğu çözüm sürecinde kurulan sözde mahkemeler tarafından ifadeye çağrılan Köroğlu Kaya bu tehditlere boyun eğmeyerek durumu Ağrı İl Emniyet Müdürlüğüne bildirerek şikayetçi olmuştu.

Köroğlu Kaya süreçteki boşluktan faydalanan sözde mahkemenin kararı ile 15 Temmuz 2014 tarihinde evinin önünde katledilmiş ve yaşanan cinayet sonrası başlatılan soruşturma sonucu M. A,İ.A,D.A ve M.A ile iki PKK’lı terörist hakkında Ağrı 1 Ağır Ceza Mahkemesi 2014/263 Esas sayılı dosyasında kamu davası açılmıştı.

Kamu davasından önce yürütülen soruşturma boyunca ve dava sürecinde PKK’lı teröristler tarafından Köroğlu KAYA’nın bütün aile bireyleri ölümle tehdit edilerek şikâyetçi olmamaları ve davayı takip etmemeleri istenmişti.

banner47
Ağrı Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama neticesinde: “Köroğlu KAYA ateş edenlerin terör örgütü üyesi olduklarına, sanıkların olayda kullanılan aracı temin ettikleri, olayın bütün aşamalarında terör örgütü üyeleri ile birlikte hareket ettiklerini ve sanıkların eylemlerini PKK/KCK terör örgütü faaliyeti kapsamında gerçekleştirdiği, PKK suç ve terör örgütünün oluşturduğu korkutucu güçten yararlandıkları, kasten adam öldürme suçuna yardım ettikleri ve silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından sanıklar:

Mahmut A.’e müebbet hapis cezası ve ayrıca17 yıl hapis cezası,

Mehmet A, İsmail A ve Davut A. ya da 17 şer yıl hapis cezası verilmiştir.

Yargılama devam ederken mahkeme başkanının muhalefetine rağmen üyelerin oy çokluğu ile tahliyesine karar verilen Davut A ve İsmail A, bir üst mahkemenin tahliye kararını kaldırarak yeniden haklarında tutuklama kararı verilmesine rağmen teslim olmayıp kaçmışlardı. Emniyet güçlerinin operasyonu neticesinde yakalanan Davut A. tutuklanıp cezaevine konulmuş ancak firari sanık İsmail A. ile hükümle birlikte hakkında tutuklama kararı verilen Mehmet A. yakalanamamıştı. Edinilen bilgiye göre mahkeme kararından sonra PKK terör örgütüne katılarak Kuzey Irak’a giden firari sanıklardan İsmail A., sahte kimlikle Ankara’da yapılan operasyon sonucu yakalandı. Diğer firari sanık Mehmet A.’nın ise halen aranması devam etmektedir.

Savcılık tarafından anılan sanık için Kırmızı bültenle arama kararı çıkarılması talep edildiği gelen bilgiler arasında yer almaktadır.

Ağrı Ağır Ceza Mahkemesinin ve Emniyet birimlerinin yaptığı tespite göre olay yerinde tetiği çeken PKK’lı terörist Serhat Kızılay 2015 yıllında, olaya karışan ikinci PKK’lı terörist Barış Polat’ta 2018 yılında kırsal alanda yapılan operasyonlar sonucunda etkisiz hale getirilmiştir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER