Doğubayazıt Belediyesi Festival’e Hazırlanıyor

Taner Söylemez şantiyeye dönen Doğubayazıt'ın mutluluğunu yazdı

Doğubayazıt Belediyesi Festival’e Hazırlanıyor

Biliyorum size Doğubayazıt’ı hep kötü anlattılar ,Sarayın ihtişamı, Ağrı Dağının Heybeti, Meteor Çukurunun derinliği bunların politik hırslarının yanında sığ kaldılar.

Biliyorum size Doğubayazıtlıyı da yanlış anlattılar ,himayelerindekilere he yolu mübah görüp kendi sınıflarını oluşturdular ve Bazidliyi onların nereden geldiği belli servetlerinin gölgesinde Namerde muhtaç bir zemheriden daha soğuk bir ayazda bıraktılar.

Kadim kültürü iktidar savaşlarına kurban edilmeye çalışılan kent, köy kasabaya dönüştürülmüş gayrı meşru bir kimlikle yaftalanarak ber taraf edilmiştir.

İşte tam da burada başlıyor bizim hikayemiz…..

Tüm duyduklarınıza gözleriniz kapatıp dinlerseniz Doğubayazıt’ı sanırım kolay anlaşacağız.

Girişinde tüm heybeti ile sizleri karşılayıp görsel bir şölen sunan Ağrı Dağının kolayından değil helalinden kazanma gayretindeki çocuklarının (esnafının) tebessümünü yarım bırakanın kentin fiziki hali olduğunu anlarsınız.

Buraya kadar anlaştıysak bir gezi yazısı formatından çıkıp birazda Bazitlinin gözüyle bakalım mı Doğubayazıt’a ?

Evet festival başlıyor Doğubayazıt’ta

Henüz tam işlevselliğe bürünememiş ama ayakta durmayı başarmış sizin emeklerinizle ortak yaşamın en güzel örneklerinden biri olan ‘’Kadın Emek Pazarının ‘’kurdela kesiminde renkleneceği belliydi üzerinde sadece gri tonun bulutlandığı Doğubayazıt’ın.

Anaların artık sadece suyu akmayan musluk başında bekleme dönemi son bulmuştu Karbulak Köyünden çekilen isale hattının bitiminin ardından ve sosyal medya DR. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesinin kullanılmaz haldeki nevresim takımlarının fotoğraflandığı görüntülerle anılmasın diyecekti Yıldız Başkan.

Artık çeşmesi akan ,eli iş tutan ve aile bütçesine katkıda bulunan kadınlarının alkışları arasında Kadın ve aile müdürlüğünün tabelası asılmış Zemheriden daha soğuk namerde muhtaç dönem sosyal belediyecilik anlayışıyla aşılmaya başlanmıştı Doğubayazıt’ta.

Toprak anadan aldığını doğubayazıt’ın evlatlarının vermek için tohum saçmıştı Başkan Yıldız Acar geçtiğimiz hafta toprağa .

Doğubayazıt’ın beyaz yakalı ordusunun geleceği için 496 çocuğunun YKS sınav giriş ücretinin ödenmesinde kullanmıştı belediye bütçesini Başkan Yıldız Acar. Sonrasında kapısı çalınması gereken halk eğitim kurslarının sınava hazırlanan öğrencilerine kitap desteği sunmuş cephanemiz tamam zaferi birlikte kutlayacağız diyerek çaya davet etmişti ayrılırken sımsıkı sarılan çocuklarını.

Musluğu akan anne, evine ekmek götüren kadın ,yarınlarının mücadelesinde destek sunulan çocukları vardı artık Doğubayazıt’ın.

Ve riayet edilmesi gereken kuralların maske, mesafe, hijyen olarak beynimize nakşedildiği dönem sokak başlarına bırakılan sembolik dezenfekte istasyonları kafi gelmemiş Cami kapıları okul girişleri Doğubayazıt Belediyesi logolu dezenfekte istasyonların istilasına uğramıştı.

Madem sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket edilecekti o zaman hanımları spor salonu ile buluşturmak gençleri, çocukları Doğubayazıt Belediye Spor tribünlerinde taraftar yeşil sahasında futbolcu olarak kötü alışkanlıkların arasından alma zamanı da gelmemiş miydi.?

Doğubayazıt Belediye Spor kurulup ve yarı profesyonel BAL liginde taraftarı ile kucaklaşmayı bekliyor olmalıydı.

O halde şimdi tribünlerde BAZİD tezahüratı da daha sık ve daha gür bir şekilde sezonun ilk başlama düdüğü ile dalgalanmayı bekliyor mu ?

Ve Bir Yol Hikayesi…

Sosyal medya hesaplarından okuduğumuz yorumların ve özelden gelen mesajların tamamı iktidar savaşına Doğubayazıt’ı kurban etmek isteyen tarafların halk belediyeciliği karşısında ki mağlubiyetinin son ferevanlarıdır ve Doğubayazıt Halkının kazanımlarına ket vurma amaçlıdır.

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar ve arkadaşlarının analitik düşünce yöntemi ile sergiledikleri idare 2021’i Doğubayazıt’ın yol sorununu çözme yılı olarak programlamış ve bu süreçte atılması gereken tüm adımlar sezon başlamadan hayata geçirilerek ihalelerini tamamlanmıştı.

Yüzde ellilere varan kırımlarla belediye bütçesi büyük oranda kar sağlanmış KİK’e giden asfalt ihalesi de belediyenin leyhine sonuçlanmış STK, Muhtarlar ve basın ile bir araya gelinen toplantıda müjdeli haber bizzat Başkan Acar tarafından açıklanmıştı.

Halk Belediyeciliğinin kazandığının işaret fişeği Şehitlik Caddesinde kaldırımların söküldüğü gün atılarak kent şantiyeye dönüştürüldü.

Şimdi herkesin asfaltın dökülmesi ile birlikte sezon sonunda kutlanacak büyük festivale hazırlık yaptığı ve gün saydığı bir Doğubayazıt var.

Şimdi Doğubayazıt’ta halkın belediyesi , halkçı belediyecilik var.

Kapaktaki fotoğrafın Ağrı Basın tarihinin en kıymetli fotoğrafları arasında yer alacağı bilinci ile Doğubayazıt’ın yeniden kent olacağı günün sabırsızlığını yaşadığınız farkındayım ..

Biraz daha sabır ve destekle mutluluğunuz daim olsun…

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER