Doğubayazıt İl Olmanın Eşiğinde

Doğubayazıt ve Patnos'un il olmak yolunda attıkları adımlarda sona yaklaşılırken Doğubayazıt'ın hedefe daha yakın olduğu ve Patnos'un umudunu bir başka bahara erteleneceği konuşuluyor.

Doğubayazıt İl Olmanın Eşiğinde

Doğubayazıt İl Olmanın Eşiğinde 
Kulislerde Türkiye’nin 100. Yılında 100 İl 1000 İlçe projesi kapsamında yapılan çalışmalarda sona gelindiği konuşuluyor.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin teklifi ve Ak Parti’nin de olaya yeşil ışık yakması sonrası Ağrı’nın Doğubayazıt ve Patnos ilçelerinin il olma çalışmaları hız kazanmış.
Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar’ın organizesinde Doğubayazıt’ta imza kampanyası sürdürülmüştü.
Yine Patnos İl Olsun Platformu adı altında bir çok sivil toplum örgütü de bu süreci birlikte yönetmişti.
İçişleri Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar sonrası Cumhurbaşkanı’nın onayına gidecek olan çalışmalarda sona gelindiği bilgisine ulaşıldı.
Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Ağrı ziyareti sonrasında Bakan Yerlikaya’nın Ağrı ve Doğubayazıt üzerinde özel bir çalışma yürütmek üzerine talimatlandırıldığı konuşulmuştu.
Tarihi ve doğal güzellikleri ile birlikte İran’la sınır komşusu olan tarihi İpek Yolu ve uluslar arası kara taşımacılığında köprü vazifesi gören  Doğubayazıt’ın  bu sebeplerle il olmaya daha yakın olduğu ve bakanlığın bu yönde bir karar almasının beklendiği ifade ediliyor.
Yine Patnos ilçesinin sosyal medya platformlarından da anlaşılacağı üzere Erciş handikapı nedeni ile il olma şansının çok zayıf olduğu gözler önüne seriliyor.
Kısa bir süre içerisinde açıklanması beklenen karar öncesi Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar’ın bu minvalde ki paylaşımı da dikkatlerden kaçmadı.
Acar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ;
‘’Büyük MÜJDEyi halkımıza vermemize az kaldı. Uzak denileni yakına getirdik. İL olma yolunda her hizmet her çaba halkımızın desteği, sabrı ve emeğiyle bugünlere geldi. Doğubayazıt halkı bize inandı bize güvendi. Halkımızın umutlarını boşa çıkarmadığımız için binlerce şükür ederken, halkımızın bize olan güveninden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sözümüz var halkımıza bir yıldızla, kadim şehrin İL tabelasını gökyüzünde ki bütün yıldızlarla buluşturacağız. Onca emeği onca mücadeleyi nasip olursa İL tabelası ile taçlandıracağız. Yaptığımız hizmetler ve verdiğimiz mücadele İL olma ödülünü almayı hak ediyoruz. Yüzyılın ayıbını ortadan kaldırdık hizmetsiz bırakılan bir şehri hizmet ile buluşturup, sil baştan bir şehir yarattık. Yıllar önce İL hakkı elinden alınmış bir ilçeyi modern seviyeye taşıyıp hakkımız olanı geri istemek bizim hakkımız. Belki geçmişten bugüne hizmeti bahane edip mazaret gösterdiniz kabulümüzdür lakin tüm mazeretlerinizi ortadan kaldırdık şimdi hakkımız olanı vermeseniz haksızlık yapmış olursunuz. Her şey güzel olacak inancıyla dua halkımızdan hizmet bizden...’’ ifadelerine yer veriyordu.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2023, 09:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayhan aslan
Ayhan aslan - 8 ay Önce

Her iki ilçemizde il olamayi hak ediyorlar fakat d bayazit bir başka tarihi ve kültürel açıdan ağrıdan bile çok önde burada çok incelenmesi gerekiyor bence d bayazit

İsmail ateş
İsmail ateş @Ayhan aslan - 8 ay Önce

Dogubayazıt ve patnos ilçelerimizin il olmasını bir vatandaş olarak istiyorum ve destekliyorum.saygılar sunarım.

Muhtar Taşdemir
Muhtar Taşdemir - 8 ay Önce

D beyazıt il olursa hem bölgeye hemde ülkemize ekonomik bakımında fayda sağlayacak şüphesiz

Hüseyin yavrutürk
Hüseyin yavrutürk - 8 ay Önce

Maalesef Doğubayazıt da atnos ta fazla ümide kapılmayin Van Erciş il oliyor yaklaşık 200 000 bine kakın nüfusu var çaldıran Muradiye ahlatı v özalp pıda katarsak erciş il oliyor sağlam kaynak

Zeynep
Zeynep - 8 ay Önce

Hepsini yalan söylüyorlar önce bı şu yoları yapın her sene açıyorsunuz yoları çalışma var diyorsunuz seneye yine aynı öbür sene yine aynı hiç bisyde yok

İnci duran
İnci duran - 8 ay Önce

Doğubayazıt der geçerim alan geniş ve kültürel olarak zengin bir yere sahip turistik alanları var il olması mantıklı olur

BURHAN ALÇIN
BURHAN ALÇIN - 8 ay Önce

Bencede çok geç kalınmış il olması için D Bayazıtın bir çok ile karşı kalkınmış ve düzen sağlanmıştır yer altı sorunu bitti doğal gazı çekildi su sorunu ortadan kalktı ve yeniden düzenlenen İmar planıyla şehir çok güzel oturdu sokak yolları deseniz duble yol gibi oldu çarpık yapılaşma ortadan kalktı e bide doğal güzelliklerini saysam şimdi bitiremem İshak Paşa Sarayı Ağrı Dağı Meteor çukuru Tuz Mağaraları vs bencede D Bayazıt il olmayı çoktan hakkediyor

Memet eman
Memet eman - 8 ay Önce

Çok güzel bir ilçe

Sunullah celali
Sunullah celali - 8 ay Önce

Erciş varken patnosun kl olması imkansız 10 nin yıllık ercis dururken 50 yıllık patnos 70 bin nufus ile ercişe ilce olur Doğubayazıt belki....


SIRADAKİ HABER