Dünyanın en ölümcül örümcek türü Ağrı'da görüldü

Afrika'nın tamamı, Avrupa'nın güneyi ve Asya'nın bir kısmında görülen dünyanın en ölümcül örümcek türü Argiope lobata Ağrı’da ilk kez görüntülendi.

Dünyanın en ölümcül örümcek türü Ağrı'da görüldü

Afrika'nın tamamı, Avrupa'nın güneyi ve Asya'nın bir kısmında görülen dünyanın en ölümcül örümceği ilk kez Ağrı’da görüntülendi.

Dünyanın en zehirli örümcek türleri arasında yer alan ve kendi eşlerini de yemeleriyle tanınan erkekler sadece 6 mm civarında iken, dişiler ise yaklaşık 4 katı bir boyut olan 25 mm civarına erişebilen "argiope lobata" örümceği, bebekler ,yaşlılar ve immün sistemi baskılanmış olanlar (hamile, AIDS vs.) ve bilinen alerjik reaksiyon geçmişi olanlar için ölümcül tehlike oluşturabilen bir tür olarak bilinir.

Muhabir Ağrı Gazetesinden Ahmet Güngörün haberine göre dünyanın en zehirli türleri arasında olan ve vücuttaki sinir hücrelerini öldüren, insanın hayatını kaybetmesine neden olduğu öğrenilen dişi örümcek Ağrı merkez Batıkent sitesinde bir vatandaş tarafından anbean kaydedildi.

Haberde vatandaşların zehirli örümcek için yetkili kuruluşlarla irtibata geçip geçmediği noktasında bir açıklamaya yer verilmezken .Görülen örümceğin bölgede yalnız olmadığı tahmin ediliyor.

Batıkent civarında oturan vatandaşlarımızın konuya hassasiyetle yaklaşıp türün görülmesi durumunda ilgili kuruluşlara haber vermesi konusunda da hassas olmaları bekleniyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
murat
murat - 9 ay Önce

İlaçlama yapılırsa iyi olur...

Musa
Musa - 9 ay Önce

Böcekleri ve örümcekleri sevmiyorum.Allah affetsin akrep,çıyan,örümcek gibi hayvanlar

SIRADAKİ HABER