Erincik;Kamuoyu Baskısı Belediyeye Geri Adım Attırdı

Erincik;Ağrı Belediyesinin iş akdini feshederek işten çıkardıkları işçileri geri almak zorunda kaldıklarını iddia etti.

Erincik;Kamuoyu Baskısı Belediyeye Geri Adım Attırdı

Genel İş Sendikası Başkanı Ersin Erincik temsilcilerinin iş akitlerinin feshedildiği ve sonrasında oluşan kamuoyu baskısı nedeni ile bundan vazgeçilerek ,yıldırma politikası izlendiğimi iddia etti.

Erincik Genel İş Sendikasının temsilcileri olan arkadaşları İsmail Berkalp,Nimet Kocabay ve İsmail Yıldırım’ı temizlik hizmetlerinde görevlendirilmelerinin ardından ilk iş gününde ziyaret ederek yanlarında olduklarının mesajını verdi.

Erincik her zamanki üslubu ile mücadeleden ödün vermeyeceklerinin altını çizdi

Erincik paylaşımında şu sözlere yer verdi;

Ağrı Belediyesi yönetimi, Ağrı Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Öz Ağrı firmasının DİSK genel İş Sendikası'nın temsilcileri ve Genel İş Sendikası Şube Başkanının, ve DİSK yöneticilerinin, paylaşımlarını beğendikleri için, iki gün iş akitleri feshettiler. Daha sonra yapılan kamuoyu baskısından dolayı işlerine geri döndüler. Sonrasında hızlarını alamayan Belediye yönetimi, temsilcilerimizi Temizlik işleri Müdürlüğünün emrine verdiler. Arkadaşlarımız Cadde sokakları onurları ile büyük bir şerefle cadde ve sokakları temizlemektedirler. Ancak üzücü olan konu ise, temizlik işleri Müdürlüğünde faaliyet yürüten var olan mevcut arkadaşlarımızın ciddi anlamda morallerini bozmaktadırlar. Sanki Temizlik İşleri Müdürlüğü emrinde çalışan arkadaşlarımız hor ve kötü işler yapmaktadırlar. Adeta Ağrı belediyesi yönetimi tarafında temizlik işleri Müdürlüğünü tabiri caizse, sürgün bir birim olarak görüyorlar. Biz DİSK olarak arkadaşlarımızın emeklerinin önünde saygıyla eğiliyoruz. Onların yapmış olduğu işler şerefli işlerdir, alın teriyle ile çoluk çocuklarının nafakasını kazanmaktadırlar. Kuşkusuz bu pandemi sürecinin kahramanları belediye çalışanlarıdır. Yapmış olduğumuz işlere saygı gösterilmesini, ücretlerimizin çarçur edilmeden zamanında ödenmesini istiyoruz. Yaşasın DİSK, Yaşasın GENEL-İŞ, Yaşasın özgürlük mücadelemiz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Saim özmen
Saim özmen - 3 yıl Önce

Bu siyaset siyaset değildi işin iyisi kötüsü yoktur idarecinin iyisin kötü idareciliği vardır o işçiler kalıcıdır seçilenler o vatandaşın oyuyla gelmişler o vatandaşın oyuyla gidecekler bu bilmelidirler iylik yaparsan kazanırsın kötü idarecilik yaparsan kayıp edersin

SIRADAKİ HABER