Kanserden ölümün en çok yaşandığı il Ağrı

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK ) 2022 yılına ait ölüm istatistiklerini açıkladı kanser kaynaklı ölümlerin en fazla yaşandığı ilin Ağrı olduğu ortaya çıktı.

Kanserden ölümün en çok yaşandığı il Ağrı

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK ) 2022 yılına ait ölüm istatistiklerini açıkladı.

TUİK verilerine göre Ağrı kaba ölüm oranının en düşük olduğu 10 il arasında yer alırken Kanser’den kaynaklı ölümlerin en yoğun yaşandığı il olarak kayıtlara geçti.

Ortalama yüz ölümden 20 sinin kanserden kaynaklı olduğu tespit edilen Ağrı’da bebek ölümleri de Türkiye ortalamasının üstünde seyrediyor.

Doğum başına bebek ölümleri Türkiye ortalaması 9,2 olarak açıklanırken bu oranın Ağrı’da 10,3 olduğu görülüyor.

5 Yaş altında çocuk ölümlerinde Ağrı önceki yıla oranla bir gerileme yaşansa da bu oranda 12,6 ile Türkiye ortalamasının çok üstünde seyretmeye devam ediyor.

Kanserden Kaynaklı Ölümlerin En Yüksek Olduğu il Ağrı

İyi ve kötü huylu tümörlerden ölenler illere göre incelendiğinde, 2022 yılında iyi ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölüm oranının en yüksek olduğu il %21,8 ile Ağrı oldu. Ağrı'yı %18,8 ile Kars, %18,6 ile Iğdır ve Erzurum, %18,5 ile Bayburt ve Ankara izledi. İyi ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölüm oranının en düşük olduğu il ise %8,5 ile Siirt oldu. Bu ili %10,0 ile Kilis ve Gaziantep, %10,1 ile Şanlıurfa, %10,6 ile Hatay izledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER