Memleket Partisi Ağrı Adayı'ndan İddialı Çıkış

Memleket Partisi Ağrı Milletvekili Adayı Cenap Daştan ;Yeni yüzyılda Ağrı kaybeden il olmayacak,dedi.

Memleket Partisi Ağrı Adayı'ndan İddialı Çıkış

Ağrı Merkez Enstütü Caddesi Hazreti Ömer Çarşısı karşısında açtıkları seçim irtibat bürosunda çalışmalarına başlayan Memleket Partisi Ağrı İl Teşkilatı bugün düzenlediği basın toplantısı ile Milletvekillerini tanıttı.

İftar yemeğinde partililer ve basın mensupları ile bir araya gelen Memleket Partisi Ağrı İl Başkanı Maksut Kösedağ’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından ‘’Ne cUmhur ,ne millet,tek yol Memleket ‘’şiarı ile yola çıkan Memleket Partisi Ağrı İl Başkanlığının düzenlediği toplantıya Memleket Partisi İl Başkanı Maksut Kösedağ, milletvekili adayları Cenap Daştan, Sedat Oğur, Hasan Polat, Ersin Avşar, partililer ve basın mensupları katıldı.

Milletvekili adaylarının tanıtımının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Memleket Partisi Ağrı 1.sıra Milletvekili Adayı Cenap Daştan : “ Bu gün 14 Mayıs 2023 seçimler öncesi adaylarımızı tanıtmak amacıyla bir araya geldik. Aynı zamanda Ramazan ayının da son günü. Son iftarımızı da birlikte yapmanın mutluluğunu yaşadık.

Ben uzun yıllar sendika başkanlığı yapmış, 12 kamu personeli olarak görev yapmış bir kardeşinizim ve Ağrılıyım. Bu dönem 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinin memleketimiz için önemli ve kıymetini bilerek Memleket Partisi’nden aday oldum. İnşallah hemşerilerimiz uygun gördükleri takdir de bu yolda genç bir kardeşiniz olarak hep birlikte yürüyeceğiz. Hep birlikte memleketimize kazandıracağız.

Kıymetli dostlar malumunuz biz 81 ilden bir tanesiyiz. Bu ilimiz ne yazık ki diğer 80 ilden daha az yatırım alan, daha az gelişmiş ilerin başında yer alıyor. Özellikle sağlık, istihdam, gelişmişlik düzeyi açısından Ankara’dan, büyük millet meclisinden en az yatırımı alan ildir. Biz iddialıyız bu konuda. Memleketin idaresi açısından bir milletvekilinin görevi ne ise onunla ilgili koşturmaya, kentimizin bütün sivil toplum kuruluşlarını, ticaret odamızı, kentin bütün dinamiklerini bir araya getirmek amacındayız. Bu şekilde hem biz kazanacağız hem de Ağrı siyaseti yeni bir yol kazanmış olacak. Memleketimiz de kalkınacak. Bundan önceki ki süreçte memleketimiz Cumhuriyet’in ilk 100 yılını kaybeden illerden oldu ama inşallah bizimle birlikte yeni 100 yılı kazanan illerden olacak.

İstiyoruz ki memleketimiz bilimle, ilimle haşr olsun. Gelişmiş ülkelerdeki gibi dünya üzerindeki ticaretinde hak ettiği payı alsın. Biz ülke olarak bunların gerisinde kaldığımız için şu an sıkıntı yaşıyoruz. Eğer biz memleketin selameti açısından doğru yol izlemezsek daha da sıkıntılı günler bizleri bekliyor.

Bugün Dolar kurunun geldiği seviye ve enflasyon ortada. Avrupa ülkelerinin tamamının toplamındaki enflasyonun iki katını yaşıyoruz şu anda. Bunun böyle devam etmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu sorunluların çözüm noktası olarak da diğer partilere göre en doğru kararın Memleket Partisi olduğunu düşünüyoruz. Artık sığ konuları konuşmayı bırakıp, gerçek sorunlarımızı konuşmalıyız. Bu sorunlarımızın çözümü Genel Başkanımı Muharrem İnce’nin ortaya koyduğu yol ile mümkündür. Ben buradan hemşerilerime söylüyorum. Gerçekten bunun dışında da bir çözüm de yoktur. Siyasi partilerin son dönemde neye rant sağladıklarını görüyoruz. İnsanların, memleketimizin geleceğine dair planlarından ziyade seçim kazanma planları üzerinde en çok efor ve enerji sarf ediyorlar. Niyetimiz bu değildir. Niyetimiz, inşallah memleketimizin bu 100 yılda doğru adımlarla geleceğini temin etmesidir. ” dedi.

Daştan basın mensuplarının sorusu üzerine de kaybeden kentin siyasilerinin de karnesi zayıftır. Bunu en güzel Merhum Kamer Genç ifade etmiştir aslında Genç mecliste katıldığı bir oturumda ‘’Ağrı Milletvekileri hiç söz istemiyorlar demekki Ağrı’da herşey güllük gülistanlık bundan sonra Ağrı Milletvekillerinin söz hakkının da bize verilmesini talep ediyoruz’’demiş.Bunun üzerinede çok fazla şey söylemek istemiyorum sadece şunun bilinmesini isterim İnşallah biz seçilirsek bize tanınan süre yetmeyecektir.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2023, 01:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER