Niğde Valiliğine Ağrılı Cahit Çelik Atandı

Uzun yıllara sonra Valiler kararnamesinde Ağrılı bir ismin yer alması sevinçle karşılandı. Niğde Valisi Mustafa Koç'un yerine Ağrılı isim atandı.

Niğde Valiliğine Ağrılı Cahit Çelik Atandı

2021 yılında Sanayi Bakanlığı tarafından Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevine atanan Ağrılı Bürokrat Cahit Çelik yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Niğde Valisi olarak görevlendirildi.

Valiler kararnamesinde çok uzun yıllar sonra Ağrılı bir ismin Vali olarak atanması kente sevinçle karşılandı.

Niğde Valisi Cahit Çelik Kimdir ?

04.11.1976 tarihinde Ağrı ili Patnos İlçesi’nin Bozoğlak köyünde doğdu.


İlkokulu köyde bitirdikten sonra ortaokul ve lise öğrenimini Patnos ilçe merkezinde tamamladı. Lisans eğitimini 1999 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde tamamlayan ÇELİK, 2000 yılında Erzurum Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladıktan sonra 2002 yılında Nottingham Üniversitesi Sosyoloji ve Sosyal Politika Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı.

Kaymakamlık kursundan sonra 2003 – 2008 yılları arasında sırasıyla Ordu – Gülyalı, Artvin – Yusufeli, Bingöl – Genç Kaymakamlığı yapan ÇELİK, 2008 yılında çıkarılan müşterek kararname ile Giresun Vali Yardımcılığına atandı.

2009 – 2011 yılları arasında Çankırı – Ilgaz Kaymakamlığı görevinde bulunan ÇELİK, 2011 – 2014 yılları arasında Texas Dallas Üniversitesi İktisadi, İdari ve Siyasi Bilimler Anabilim dalında doktorasını tamamladıktan sonra 2014 yılında Hatay – Samandağ Kaymakamlığına atandı.

Dr. Cahit ÇELİK, 1 Mart 2018 tarihinden bu yana İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında Mülkiye Müfettişi olarak tamamladığı görevinin ardından son olarak  Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevine atanmıştı. Dr. Cahit Çelik 9 Ağustos tarihli Resmi gazete ile Niğde Valiliğine atandı. Çelik evli ve üç çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2023, 09:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Admin
Admin - 10 ay Önce

Bir ağrılı olarak seninle gurur duyuyorum inşAllah ağrı adını güzel yerlere taşırsın.

Admin
Admin - 10 ay Önce

yolun açık olsun Dr. Cahit Çelik

SIRADAKİ HABER