TAHAP Ağrı İl Başkanı Taner Söylemez’den Mustafa Sarıoğlu’na Tam Destek

TAHAP Ağrı İl Başkanı Taner Söylemez; 15 Temmuz öncesinden bildiğimiz kumpasların yeniden sergilenmesine müsade etmeyeceğiz Genel Başkanımızın yanından Türk Tarımının mücadelesini sürdürmeye kararlıyız ,dedi

TAHAP Ağrı İl Başkanı Taner Söylemez’den Mustafa Sarıoğlu’na Tam Destek

TAHAP’a yönelik kumpaslara karşı bir açıklama yapan TAHAP Ağrı İl Başkanı Söylemez ‘’Kuruluşu ile birlikte Türk Tarımına hizmet ve destekleri ile bir ivme yakalayarak hızla büyüyen TAHAP Ailesi ve onun cesur yürekli genel başkanını sindirmeye yönelik sosyal medya hesaplarından yapılan hamaset dolu paylaşımların arkasındaki şer odaklarının farkında olduğumuzu ve Türk Tarımının Kızıl Elma Mefkuresine yürüyen Genel Başkanımız Mustafa Sarıoğlu’nun yanında olduğumuzu Genel Merkezimiz tarafından yapılan açıklama ile desteklediğimiz ilan ediyor ve tarımın her alanında faaliyet gösteren çiftçilerimizi arıcılarımızı bu 15 Temmuz öncesinin bilindik kumpasları karşısında duyarlı olmaya ve oyuna gelmemeleri noktasında uyarıyoruz’’dedi.

Söylemez daha sonra TAHAP Genel Merkezi tafaından kamuoyu ile paylaşılan metni basınla paylaştı;

TAHAP’a Fetöcüler Tarafından Algı Operasyonu Yapılıyor

Tarımın bileşenleri olarak Türkiye’nin en güçlü STÖ’lerinden biri olan Türkiye, Tarım, Gıda, Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu (TAHAP), arıcı üyelerinin besleme şeker ihtiyacını karşılamak üzere, başlattığı destek girişimi Fetö terör örgütüne mensup üyeler tarafından algı operasyonuna dönüştürülmeye çalışılıyor. TAHAP Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu, en zor günde arı üreticilerinin yanında olduklarını belirterek, ülkenin içinden geçtiği durumu göz önünde bulundurmayan isimlerin, kendilerine karşı bir organize suç örgütü gibi algı operasyonu ile yönetmeye çalıştıklarını söyledi.

Şeker temini konusunda stokçuların elinde tuttuğu şeker nedeniyle, zor günler geçiren Türkiye’nin derdine derman olan Türkiye, Tarım, Gıda, Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu(TAHAP), üyelerine ve arıcılara şeker temini konusunda piyasayı regüle etmesi Fetö terör örgütünü rahatsız etti. TAHAP’a yatırdıkları şeker parasını bir dolandırıcılık gibi cumhuriyet savcısına şikayette bulunan Adana’nın Yüreğir İlçesindeki üyeler, yasal süreyi dikkate almadan suç duyurusunda bulundu.

banner47
Türkiye, Tarım, Gıda, Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu, tarım bileşenlerinin tek buluştuğu en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olduklarına dikkat çekerek, “Karşılaştığımız bu durum bizleri hayrete düşürdü. Bize yasal olarak iade parasını istemeden gidip Cumhuriyet Savcısına suç duyurusunda bulunmasını belli bir merkezden yönetilmiş olarak görüyoruz” dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu durumu sürekli yakından takip ettilerini anlatan Sarıoğlu,

“Geçtiğimiz hasat döneminden bu yana şeker ihtiyacında kendi kendine yeten Türkiye’de fiyatlar stokçular yüzünden tavan yapmış ve bunu her platformda dile getirdik. Piyasaya şeker vermeyen toptancılar kaosa neden olmuş ve arı üreticisini zora sokarak, beslenmesini yapamayan binlerce arının ölümüne neden olmuşlardır. Şimdi bile arı birşey bulamadığı için beslenemiyor. Sektörün yaşadığı krizi hafifletmek adına şubat ayında 20 bin ton şeker ithalatı için izin başvurusunda bulunmuştuk. Gerekçemiz de bal arılarının kış aylarından erken ilkbahar ve sonbahar aylarında doğadaki bal nektarı eksikliğinden dolayı yaşamlarını sürdürebilmeleri için arıcılar tarafından beslenmek zorunda olduğunu, arıcılarımız piyasadaki şeker darlığı sebebi ile piyasadan şeker bulamadıklarını, ayrıca piyasadaki şekerlerin fahiş fiyatlı olması sebebiyle arılarını besleyemediklerini, tüm yetkili birimlere aktardık” dedi.

Sarıoğlu, kendilerine şu ana kadar şeker talebinde bulununlara paralarını yasal sürecinden önce iade ettiklerini belirterek, “Şahsım, ailem ve yönetim kurulu arkadaşlarım zan altında tutularak dolandırıcı muamelesi yapılmaktadır. Oysa, en başından beri ekte de görüldüğü üzere bize hangi dönemde kim iade talebinde bulunmuşsa 45 günlük yasal süreyi dahi beklemeden iade işlemi yapılmıştır. Adana’nın Yüreğir ilçesinde, derneğe bağlı şahsın, hangi koşullarda ve şekeri nasıl dağıtacağını belirlememize rağmen şekeri piyasaya satması tarafımızdan tespit edilmesi nedeniyle, panik içinde durumu kurtarmak adına hakkımızda aslı ve astarı olmayan gerçek dışı ifadelerle beni ve arkadaşlarımı suçlayarak hakkımızda suç duyurusunda bulunmuştur. Klasik fetö terör örgütünün politikasını kullanarak, başta sayın Cumhurbaşkanımızı, Sayın İçişleri Bakanını ve MHP Genel Başkanını hedef alan bu suçlamalara karşı bizde hemen yasal süreci işleterek belgeleriyle durumu ortaya koymuş bulunmaktayız” açıklamasında bulundu.

TAHAP, arıların ölmemesi, arıcılık sektörünün sekteye uğramaması, arı keki, arı yemi imalathanelerinin istihdama ve üretime devam etmesi için daha önce dile getirdikleri ithalat izni için yaptıkları müracaatı yenileyerek, “Ülkenin karşı karşıya kaldığı bu durumu ortadan kaldırmak için 20 bin ton pancar şekeri ithalat talebini ilk olarak şubat ayında biz istedik. Gerekçelerini de ortaya koyduğumuzda Fetö terör örgütünün ne yapmak istediğini bildiğimiz için bu izni istedik. Şimdi de piyasayı regüle etmek, arıcılarımızın isteğini yerine getirmek isteyişimizden birileri rahatsız oldu. Sürekli olacaktır bunun da farkındayız. Ülkemizin birliği, devletimizin varlığını temel prensip edinmiş kişiler olarak, hesabını veremeyeceğimiz birşey olmadığı gibi, ülkenin şekerdeki arz ve talebin doğru planlanmaması neticesinde piyasada şeker stoğu sorun olmuştur. TAHAP, tedarikte yaşanan sıkıntıyı gidermeye çalışırken, bu konuda iade veya istemem durumunda olan tüm çiftçilerimize yasal süreyi beklemeden parasal anlamda iade işlemini yapacağını şeffaflık içinde belirtmek isterim. TAHAP’ın önceliği ülkenin içinde bulunduğu duruma uyum sağlayarak, tüm çiftçilerimize zamanında ve uygun fiyatla şekeri teminde destek olacaktır” dedi.

Sarıoğlu, bakanlıktan ithalat izni için onay beklediklerini belirterek, her türlü durumda üyelerine uygun fiyatla şekeri temin edeceklerinin taahhüdünde bulunarak, “herkes bu konuda müsterih olsun, bu konu TAHAP değil ülke meselesidir” açıklamasında bulundu

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2022, 00:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER