Türkiye Şampiyonası İshak Paşa Sarayında Yapıldı

Kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacak Türkiye Şampiyonası Doğubayazıt'ta yapıldı.

Türkiye  Şampiyonası İshak Paşa Sarayında Yapıldı

Aylar öncesinden Ağrı'da yapılacağı duyurulan Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası bugün sabah saat 9:30 da Doğubayazıt Belediyesi önünden start aldı. 

6 kategoride yapılan Türkiye Şampiyonasında 21 bölgeden 116 sporcu yarıştı.

Türkiye Atletizm Federasyonu organizasyonunda  yapılan yarışlar, Doğubayazıt Belediyesi önünde başlayarak tarihi İshak Paşa Sarayı bölgesinde tamamlandı.

Zorlu patika yollarda dereceye girmek için ter döken sporculardan 20 yaş altı kategorisindekiler 6 kilometre, büyükler kategorisindekiler ise 11 kilometrelik parkurlarda koştu.

Doğubayazıt Belediyesinin ulaşım ,ses sistemi,çadır ve temizlik desteği sunarak paydaş olduğu şampiyonada Belediye Başkanı Yıldız Acar yarışmada dereceye giren sporculara madalyalarını taktı.

Doğubayazıt Belediyesi önünde başlayarak tarihi İshak Paşa Sarayında tamamlanan organizasyona katkılarından dolayı Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar tarafından Belediye Başkanı Yıldız Acar'a hediyeleri takdim edildi.

Başkan Yıldız Acar madalya töreninden sonra yaptığı açıklamada ''öncelikle bugün burada bu yarışmanın tertip edilmesinden duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyorum.Ve sayın federasyon başkanınada bundan sonra her yıl mutlak bir şekilde bir yarışmayı Doğubayazıtımızda yapma sözü verdikleri için teşekkürlerimi sunuyorum.

Bugün burada 21 bölgeden 116 sporcumuzu ve teknik heyeti ağırlamanın mutluluğunu yaşadığımızı belirterek Doğubayazıt Belediyesi olarak spora ve sporcuya hertürlü imkanı sunmak ve desteği vermek için hazır olduğumuzu tekrar hatırlatmak istiyorum,dedi.

Törene Ağrı Valisi Dr. Osman Varol,Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintrak,Taşlıçay Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Murtaza Ersöz, Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar,Ağrı Gençlik Spor İl Müdürü İsmail Çalgan İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Mustafa Konyar ve sporcular katıldı.

Şampiyonada dereceye giren sporcular şunlar 

- Büyük erkekler

1. Suat Karabulak

2. Şehmus Sarıhan

3. Hasan Turğut

- Büyük kadınlar

1. Gizem Nur Keskin

2. Berfin Barışer

3. Eylem Gür

- 20 yaş altı erkekler

1. Oğuz Günen

2. Mehmet Vefa Aydemir

3. Emirhan Dağdelen

- 20 yaş altı kadınlar

1. Şeyda Acar

2. Duygu Sarıkaya

3. Nurşen Çekici

- 18 yaş altı erkekler

1. Mervan Haykır

2. Hasan Aydın

3. Erkan Keleş

- 18 yaş altı kadınlar

1. Ayşe Temel

2. Aslı Demir

3. Kader Şimşek 

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2021, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER