Yalakalığın 5 Aşaması

Yalakalığın 5 Aşaması

Yalakalığın 5 Aşaması

Mevzu yalakalık olduğu zaman hepimizin gözünde birileri canlanır. Çünkü herkesin popüler bir yalaka örneği vardır illaki. Şimdi bu yazıda 5 aşamadan oluşan yalakalığın evrimsel sürecinden bahsetmek istiyorum.

1) Hazırlık Aşaması:

Öncelikle bir yalaka çok zeki bir beyne sahiptir. Yaydığı kızılötesi ışınlarla belirsiz bir karanlıkta bile kime yalakalık yapması gerektiğini önceden belirler. Ve kedigiller familyasına özgü içgüdüsel bir özellikle yalakalık yapacağı kişiye doğru yavaş ama kararlı adımlarla ilerler.

2) Harekete Geçiş Aşaması:

Çok kurnaz bir zihne sahip olduğundan mütevellit yalamaya direkt yüzden değil de paçalardan başlar. Zira doğrudan yalaması dikkat çekeceği için paçadan başlar icraatına. Böylece yalanılan kişi paçalarındaki bu şahsı uysal ve sevimli bir yaratık olarak görür. Paçaları yalarken yaşamın güzel taraflarına dönük masum söylemlerde bulunur. Bu durum yalanılan kişide hoş bir rehavet oluşturur. Ve böylece yalakanın başını okşamaya başlar.

3) Yükseliş Aşaması:

Başının okşanmasından epeyce bir cesaret toplayan yalaka, paçalardan yukarıya doğru yine yavaş fakat kararlı bir tırmanışa geçer. Tırmanıştaki her adımıyla söylemleri yaladığı kişiye dönük olmaya başlar. Favori söylemleri arasında; "Allah sizi başımızdan eksik etmesin" veya "Siz olmazsanız biz ne yaparız" gibi cümleler ön sıradadır.

4) İşgal Aşaması

Duyduğu güzel sözlerden iyice bir hoşnut olan yalanılan kişi bu defa kendi elleriyle omuzlarına çıkarır yalakasını. Omuzlara çıkan yalaka artık sazı tamamen eline almıştır. Ve bu yüzden daha gür ve daha sertçe eylem ve söylemlere girişir. Bu söylemlerden dolayı artık "siz" kelimesi "biz" kelimesine evrilmiştir. Bu defaki  sözleri ise, "Bizim sayemizde şunlar, bunlar oldu" gibi şeylerdir. Artık yalanmaya epeyce bir alışan şahıs, yalakası olmadan nefes alıp veremez hale gelir. Yalakasına müptela olan bu zavallı arkadaş onu omuzlarından alıp başının üstüne koyar. Ve başının üstüne koymasıyla olay artık tehlikeli bir aşamaya geçmiş demektir!!!

5) Yok Oluş Aşaması:

En tepeye çıkan yalaka amacına ulaştığından dolayı tepesine çıktığı kişinin başını oymaya başlar. Bu durumu ilk başta anlayamayan yalanılan kişi, beyninin yavaş yavaş yiyildiğini idrak edemez. Artık bütünüyle yalakasının emri altına girmiştir. Yalakası ne derse o da onu yapar. Bir müddet sonra ise yalaka artık tamamen amacına ulaşmıştır. Dolayısıyla ona ihtiyaç duymadığından sahibini imha etmeye kalkar. Çünkü ondan alabileceği herhangi bir şey kalmamıştır. Ayrıca tepeye çıktığı için görüş açısı daha da genişleyen yalaka bu aşamada daha üst seviyelerdeki kişileri yalama imkânına kavuşmuştur. Böyle böyle hayatı boyunca kendisini böylesine ulvi bir vazifeye adayan bu mümtaz şahsiyet mümkün olduğu kadar yalama işlemini gerçekleştirerek hayatını idame eder. Ta ki kendi yalakaları onun da beynini ele geçirinceye kadar. En sonunda ise beyinsiz ve kalpsiz bir insan olarak değersiz bedenini alıp çekip gider bu dünyadan.

Darısı hiçbirimizin başına olmasın sevgili canlar. Kalın sefa ile...

YORUM EKLE
YORUMLAR
Baran turan
Baran turan - 2 yıl Önce

Kaleminize sağlık Allah doğru yoldan ayırmasın diyeceğim de,zihniyet bozuksa Allah ne yapsın .

Okurken
Okurken - 2 yıl Önce

Okurken haykırdım üstad :))))

bu konu hakkında
bu konu hakkında - 2 yıl Önce

Demekki bu yalakalık denilen davranış ile ilgili olarak önce bir deneyimiz varki güzel açıklamışsınız bu açıklamalarınızla ilgili olarak dikkat ederiz artık çok güzel bir söz var Bizde o söze DÜNYANIN EN TEHLİKELİ TİPLERİ MENFAATİ GEREĞİ HER DEVRİN İTİ OLAN OMURGASIZLARDIR bizde yalakaya bu şekilde denir çok uzun anlatmaya gerek yok

SIRADAKİ HABER