DGS Başvuruları Başladı mı ?

ÖSYM Dikey geçiş sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından DGS tercihlerinin başladığını duyurdu.

DGS Başvuruları Başladı mı ?

Binlerce kişinin heyecanla beklediği DGS tercih süreci bugün başladı.ÖSYM tarafından duyurulan başvuruya ilişkin tüm merak edilenlerde cevaplandı.

ÖSYM tarafından yapılan son dakika duyurusunda DGS ek tercihlerinin başladığı belirtildi. Bugün başlayan DGS ek tercih işlemleri 11 Kasım 2020'ye kadar devam edecek. DGS ilk tercih işlemlerinde yerleşemeyen adayların merakla araştırdığı DGS ek tercih nasıl yapılır

DGS EK TERCİH NASIL YAPILIR?

Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

DGS EK TERCİH NEDİR, KİMLER YAPABİLİR?

DGS ek tercih işlemlerini, ilk tercih işlemleri sonucunda üniversitelere yerleşemeyen adaylar yapabilecek.

DGS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme için tercih ücreti 20,00 TL’dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar, tercih ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile 5-12 Kasım 2020 tarihleri arasında yatıracaklardır. Ücret yatırma işlemi 12 Kasım 2020 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Banka/ATM’lerden tercih ücreti yatırılmamalıdır. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Süresi içinde ek yerleştirme tercih ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılacak ve ek yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecektir. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

Adaylar, 2020-DGS yerleştirme sonucu oluşan en düşük puanlara aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
frd
frd - 8 ay Önce

başarılar

SIRADAKİ HABER