Hibrit Eğitim Nedir

Türkiyede Hibrit eğitim tartışılıyor

Hibrit Eğitim Nedir

İki Farklı gücün bir arada bulunması olarak tanımlanan ve Fransızcadan dilimize geçen HİBRİT kelimesi korona virüs salgını nedeni ile eğitim hayatımızında baş argümanlarından biri oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın gündeme getirdiği Hibrit Eğitim modeli üzerinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da çalıştıklarını ifade etmişti.

Hibrit Eğitimde Bizi Neler Bekliyor,Hibrit Eğitim Nedir

Milli Eğitim Bakanı Ziya  Selçuk yaptığı açıklamada hibrit modelde yüz yüze ve uzaktan eğitimin bir arada verileceğini ifade etti. Matematik, Türkçe ve Fen Bilimleri gibi temel derslerin okullarda yüz yüze verileceğini altını çizerek, Coğrafya, Beden Eğitimi, Tarih ve Hayat Bilgisi gibi derslerin uzaktan eğitim ile verileceğini söyledi.

Bakan Selçuk, "Haftalık 40 saat olan ders saatleri düşürülecek. Ders saatlerinin 20 saat olması üzerinde duruluyor" dedi.

Bakan Selçuk hibrit eğitim modeli kapsamında sınıfların ikiye bölüneceğini açıklayarak, "Bir grup pazartesi, çarşamba, cuma bir diğer grup ise salı, perşembe, cumartesi günleri okula gidecek" dedi.

Ancak 21 Eylül'de başlaması planlanan yeni dönemde henüz nasıl bir eğitim sisteminin uygulanacağı kesin olarak açıklanmadı.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2020, 02:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER