Ağrı'da Çiftçilerin Mutlu Günü

Ağrılı çiftçilere Ağrı İl Tarım Müdürlüğü tarafından dağıtılan tohumları törenle teslim edildi.

Ağrı'da Çiftçilerin Mutlu Günü

Ağrı’da temin edilen korunga ve silajlık mısır tohumu çiftçilere dağıtıldı.

Ağrı’da, 'Korunga Ekiliş Alanlarında Artış ve Islahının Sağlanması’ ve 'Silajlık Mısır Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması’ projeleri çerçevesinde temin edilen tohumlar, Şeker Fabrikası arazisinde düzenlenen programla çiftçilere dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın finanse ettiği ‘Yem Bitkilerinin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında, 525 çiftçiye 5 bin 250 dekar alanda ekilmek için toplamda 52 bin 500 kilogram korunga tohumu dağıtılırken, İl Özel İdaresi’nin finanse ettiği ‘Silajlık Mısır Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi’ ile de 12 bin dekar alan için yaklaşık 400 çiftçiye 2 bin 400 torba silajlık mısır tohumu dağıtımı gerçekleştirildiği öğrenildi.

Programda konuşma yapan Vali Osman Varol, söz konusu projenin tarımsal üretimle birlikte hayvancılık sektörüne de önemli derecede katkı sağlayacağını belirterek, “Üretim sürecinin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu. Programda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin ise Tohum Dağıtım Projesi’nin Ağrı’nın tarımsal hasılasına katkısının 20 milyon lira düzeyinde olacağının altını çizdi. Şeker Fabrikası arazisinde düzenlenen programa katılım gösterenler arasında, Ağrı Valisi Osman Varol ve Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Engin’in yanı sıra meslek odaları temsilcileri ve çiftçiler yer aldı. Program, çiftçilere dağıtılan tohumlarla sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2021, 19:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER