Ağrı Yerel Gazeteciler Cemiyeti'inden Alçak Saldırıya Kınama

Bir Koruma Yavşak Olabilir, Bir Koruma Namus, şeref yoksunu olabilir, ekmek verdiği sahibine yaranmak için köpek'de olabilir !!!! Ama bir polis Kanun Adamıdır, Anayasa bağlıdır, Anayasa göre vatandaşın mal ve can güvenliğini korumak kollamak zorundadır... Meslektaşımız Sinan Aygül 'ü Belediye Başkanın yolsuzluklarını yazdığı gerekçesiyle darp ettiler...

Ağrı Yerel Gazeteciler Cemiyeti'inden Alçak Saldırıya Kınama

Bitlis’in Tatvan İlçesinde yerel gazetecilik yapan meslektaşımızın Sinan Aygül siyasi erk tarafından organize edilen bir saldırı ile darp edilmesini kabul edilir bir durum olarak görmüyor, yaşanan olumsuzluklar sonrası sütten çıkmış ak kaşık rolüne bürünerek halkı yoksulluğa sürükleyen yolsuzlukların yazılmasının bedelini ödettikleri tetikçilerini ilk fırsatta satan kendisini kurtarmak için onları kurban veren Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'yi nefretle kınıyoruz.

Kalemi güzeli yazmaya yetmese de, güzele yazmaya yeminli bölge yerel gazetecilerinin siyasi erk tarafından baskılanmasının tahammül edilemez boyutlara ulaştığı bu süreçte başlatılan fiili saldırıların bizi yıldıracağına inananlar şunu bilsinlerki sizin attığınız her yumruğa,başlık ,sıktığınız her kurşuna bir belge ile cevap vermeye güzeli yazamasakta memleket için güzele ışık tutacak gerçekleri yazmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Şimdi AKP’li Belediye Başkanının özel kadrosundan bir beledive çalışanı ve dahası polis memuru olduğu iddia edilen gladyo tetikçisi iki kişinin açığa alınması ile sonlandırmaya çalıştığınız bu utanmaz, arlanmaz tavrınız sadece Tatvan’ın,Bitlis’in değil tüm yurtta ülkeye yaşattığınız kepazeliklerinizin karşısında kalemini satmadan duran tüm yerel gazetecilerin meselesidir.

Birimiz öldüğünde bir diğerimizin yazacağından emin olmanız gerektiğini hatırlatıyor bu güç zehirlenmesi ile kaleme ve kelama uzanan her taarunuzun karşılığını fazlası ile bulacağınızı hatırlatarak hukukun işlemesi durumunda hakettiğiniz zindanlar da görüntüleyemesek de manşetlerimizle halkın vicdanında mahkum etmeyi sürdüreceğimizi ilan ediyor.Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ve ekibini nefretle kınıyoruz.

Ağrı Yerel Gazeteciler Cemiyeti

Ne Olmuştu

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı gazeteci Sinan Aygül, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin silahlı koruması polis memuru Engin Kaplan ve boksör koruması Yücel Baysal’ın saldırısına uğradı.

Sağlık görevlilerinin ilgilendiği anlara dair kanlar içinde kalmış fotoğraflarını sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşan Aygül, “Biraz önce Tatvan’da Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin silahlı korumalarının saldırısına uğradım. Belediyeye ait araçtan inerek saldıran şahıslar arkamdan kafama vurduktan sonra küfredek ‘Bir daha başkan hakkında yazarsan geberirsin’ diye tehditler ettiler. Tavan Devlet Hastanesi’ne götürülüyorum.” ifadelerini kullandı.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ise Aygün’ün iddialarını yalanlayarak ve sosyal medya hesabı üzerinden Sinan Aygül’u etiketleyerek, “Bugün yaşanan talihsiz olay ile hiçbir ilgim bulunmamaktadır. Yaşanan olay, şahıslar arasında yaşanan tasvip etmediğimiz bir tartışmadan kaynaklanmıştır. Sinan Aygül’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olayda ismi geçen Belediye personeli ile ilgili de idari soruşturmayı başlatmış bulunuyoruz.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER