İktidar Yanlısı Sendika Ağrı'da Sandığa Gömüldü

İktidar yanlısı sendika çoğunluğu elinde bulundurduğu İLKSAN seçimlerinde Ağrı Merkez ve Hamur da sandığa gömüldü.

İktidar Yanlısı Sendika Ağrı'da Sandığa Gömüldü

İktidar Ağrı’da Sandığa Gömüldü  

İLKSAN Seçimlerinde Muhalefet Kazandı 

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı seçimleri bugün yapıldı. Ağrı Merkezde 2 temsilcilik için 5 adayın yarıştığı seçimlerde yaklaşık 700 üyesi bulunan Eğitim-Bir Sen Ağrı Şube Başkanını aday göstermesine rağmen toplamda 18 üyesi bulunan Eğitim-Sen karşısında hüsrana uğradı. 

Bugün sabah saatlerinde Ağrı Halk Eğitim Merkezinde yapılan İLKSAN seçimlerinde Eğitim -Bir Sen Mehmet Şerafettin Yaltkaya Okul Müdürü aynı zamanda Eğitim-Bir Sen Ağrı Şube Müdürü Abdurrahman Aslan ve Ağrı Merkez Öğretmen Evi Müdürü Memduh Pugar’la seçimlere girdi.  

Eğitim Sen Mustafa Kemal Atatürk İlkokulunda öğretmen Çetin Yıldırım ve Kazım Karabekir İlkokulu Öğretmenlerinden Adem Tuğal il yarıştı. 

Seçimlerde  Türk Eğitim Sen adına yarışan isimse Kuva-i Milliye İlkokulu Sınıf Öğretmeni İsmail Fil oldu. 

700 ün üzerinde üyesi bulunan İLKSAN seçimlerinde Eğitim -Sen üyesi 28 Türk Eğitim Sen üyesi 23 ismin olduğu öğrenildi.  

Seçim sürecinde reklam amaçlı  dağıttığı yüksek meblağlı hediyeler nedeni ile tepkilere neden olan Eğitim-Bir Sen’in ise 650 nin üzerinde İLKSAN üyesi olduğu öğrenildi. 

İki muhalif sendikanın toplamda 51 üyeye sahip olduğu 700 küsür üyenin oy kullandığı seçimlerde Eğpitim-Sen adayları Çetin Yıldırım ve Adem Tuğal Eğitim-Bir Senli üyelerin oylarınıda alarak temsilciliği kazandı. 

Seçim sonuçları mobbing’in hangi düzeye eriştiğinin en belirgin göstergesi olarak sandığa yansıdı. 

Eğitim-Bir Sen Başkanı Abdurrahman Aslan’ın 139 oy alarak yarışı kaybettiği seçimde diğer adayların aldığı oy oranlarıda şu şekilde; 

KAZANANLAR 

Çetin Yıldırım (Eğitim Sen)      167 

Adem Tuğal  ( Eğitim Sen )      142 

KAYBEDENLER 

Abdurrahman Aslan ( Eğitim Bir Sen ) 139 

Memduh Pugar (Eğitim Bir Sen )           142 

İsmail Fil ( Türk Eğitim Sen )                     64 

Benzer durum Hamur İlksan seçimlerindede yaşandı.

Eğitim-Bir Sen adayı Erkan Bozkuş Hamur'da yapılan seçimlerde bağımsız rakibi İlhan Göktaş'a karşı sandıktan çıkamadı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Metin Çelebi
Metin Çelebi - 3 yıl Önce

Yeni seçilen arkadaşlara başarılar dilerim güzel ülkemde artık bir şeylerin değileceği kanaatindeyim

Eğitmen
Eğitmen - 3 yıl Önce

Öğretmen rumuzlu değerli arkadaşım; Sube başkanınla seçime girmişsin, üye sayın diğer sendikanın 30 katı kadar. Ezici bir yenilgi almışsın.Ama halen kuyruğu dik tutma derdindesin. Bence bunun yerine üyelerle neden bir gönül bağımız yok diye oturup kara kara düşünmelisin. Öyle stajyer öğretmenin önüne zorla üyelik formu koymaya, idarecilik dağıtmaya benzemiyor değil mi ?

Öğretmen
Öğretmen @Eğitmen - 3 yıl Önce

Eğitmen ben insanım dolayısıyla kuyruğum yok ha senin varsa tutabilirsin o senin bileceğin iş. gel gelelim seçim konusuna, seçim bölgesel olarak değerlendirilseydi amenna EBS başkanı kaybetti derdim ama il geneli ve ağrıdan da genel seçime 3 delege gidecek ve gidecek 3 delegede EBSden. Tes ve es genel seçime kaç delege gönderecek ağrıdan. Koskoca 0. Hadi şimdi yürü endamını göreyim

Öğretmen
Öğretmen - 3 yıl Önce

Haberciliğin yüzkarası!!! Yalan yanlış bilgilerle insanları kandırmayın, seçim için dağıtılan dermişsiniz yanlısı ve yalaması olduğunuz grupların yapamadığını her yıl düzenli olarak üyelerine hediye dağıtarak yapan bir sendikanın gözünüze bu kadar batması mutluluk veriyor. Ayrıca ağrıda sandığa gömüldü demişsiniz 11 delegeden 8ini kazanıp 3ünü kaybetmiş bir yapı sandığa gömmüş mü yoksa gömülmüş mü buna da halk karar versin

ömersöylemez
ömersöylemez - 3 yıl Önce

hayırlı olsun

SIRADAKİ HABER