Patnos Saldırısına Mahkemeden Tutuklama

Patnos'ta son anda polis tarafından önlenen AKP İlçe binasına yönelik saldırının failleri emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Patnos Saldırısına Mahkemeden Tutuklama

Olay Patnos Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde bulunan AKP İlçe Binası önünde meydana gelmişti  

Patnos TEM Büro Amirliği Ekipleri yapılan çalışmalarda şüpheli gördükleri 3 şahsa  yönelik gerçekleştirdikleri operasyonda ilk etapta  İ.A yı olay mahallinden kaçarken yakalamış,İ.A nın sorgusu sonrası kaçan şüphelilerin  A. K. ve  İ. D isimli şahıslar olduğu deşifre olmuştur.  

banner47
Kaçan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda İ.K gece saat 03:00 sularında İçinde M.Ş.K ve R.K nın da bulunduğu araçla Patnos -Erciş yol kontrol noktasında ilçeden kaçmaya çalışırken yakalanmış İ.K’nin sorgusu sonrası kendilerine Molotof Koyteyli temin eden C.Ç sabah saatlerinde evine yapılan operasyonla tutuklanırken olay yerinden kaçan firari şahıslardan İ.D ise yaklaşık 4 sat sonra polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alınmıştır. 

Olay yerinde yapılan çalışmalarda 3 adet yanmaya hazır molotof kokteyl ,1 adet pense ,1 alet levye ve bir adet yüzünü gizleyebileceği bez parçası bulunmuş ,bulunan meteryallerle birlikte emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilerek mahkemeye çıkarıldı. 

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan İ.D,C.Ç,A.K,İ.A isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderilmiş İ.Dnin kaçmasına yardımcı oldukları tespit edilen M.Ş.K ile R.K ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER