KRONİK DÖVİZ HASTALARININ 7 ÖZELLİĞİ(!)

KRONİK DÖVİZ HASTALARININ 7 ÖZELLİĞİ(!)

KRONİK DÖVİZ HASTALARININ 7 ÖZELLİĞİ(!)

Memlekette öyle enteresan bir zevat türemiş ki, bu kişiler kafayı tamamen dövizle bozmuşlar. Şimdi bu yazıda kronik döviz hastaları olarak nitelendirdiğim bu arkadaşların 7 tuhaf özelliğinden bahsetmek istiyorum sizlere.

- Kendilerini büyük patron kapitalizmin kader mahkûmları olarak gören kronik döviz hastaları, dövizden zarar ettiklerinde fanatik bir sosyalist, fakat kâr ettiklerinde ise azılı bir kapitalist olurlar. Ayrıca, sürekli zarar ettiklerinde kadere ve ahiret gününe herkesten çok iman ettikleri de gözlemlenmiştir. Bu yüzden insana "yuh artık" dedirtecek kadar geniş bir ideolojik yelpazede savrulur dururlar(!)

2 - Dövizden kazandıkları paranın milletin ve devletin cebinden çıkan para olmadığını bilmeyecek kadar masum olan sözüm ona bu mübarek şahsiyetler, pirüpak insan neslinin en iyi temsilcileridir. Bu yüzden ahlâk felsefesinin postmodern filozofları hep onlardan çıkmaktadır. Hatta bazılarının dervişliğe varacak kadar temizlikte olduğu bile iddialar arasındadır(!)

3- Söz konusu kişilerle yapılan söyleşilerde ilginç bir şekilde ekmek parası kazanma uğruna bu işi yaptıklarını ifade etmişlerdir. Ancak nasıl bir ekmek yedikleri ve kaç tane ekmek tükettikleri henüz bilim insanları tarafından tespit edilememiştir. Öte yandan öne sürülen baskın teori, tüketikleri ekmeğin bildiğimiz somun ekmek olamayacağı, anca türlü mücevheratla bezeli yaldızlı bir ekmek olabileceği yönündedir(!)

4 - Ekmek parası, millet ve devlet gibi yüce kavramları dillerinden düşürmeyen bu kesim, savaş çıksa ön cephede çarpışacak kadar yiğit; memleket fakruzaruret içine düşse o cânım dövizlerini gözü kapalı verebilecek kadar merttirler(!)

5 - Yaşamdaki varoluş sebepleri döviz alıp satmaktan ibaret olan bu kişilerin hayatları döviz kurunun artışını gösteren yeşil renk ile düşüşünü gösteren kırmızı renk arasında gider gelir. Bu yüzden "Daltonizm" de denilen mavi - kırmızı renk körlüğü en çok bu kesimde görülür. Hatta klinik vaka noktasına gelenler, insanları yeşilimsi 100 dolara veya kırmızımsı 500 avroya benzetmektedir(!)

6 - 24 saatlik zaman diliminin yaklaşık 20 saatini dijital ekran karşısında geçiren kronik döviz hastaları rüyalarında genelde destelerce döviz banknotları görürler. Ne var ki bunun bir rüya olduğunu anladıklarında ise patolojik boyutta ruhsal sıkıntılar yaşarlar. Bu ruhsal sıkıntıların başında beyazlara bürünmüş sakallı bir dedenin çuvallar dolusu dolar getireceğine inanmak gelmektedir(!)

7 - Herhangi bir kronik döviz hastası eğer o gün neşeliyse döviz kuru yükselmiş, ama hüzünlüyse döviz kuru düşmüş demektir. Kısaca memleketteki döviz belasını bu denli derinden yaşayacak kadar vatanseverdirler(!) Ayrıca döviz kurunun artıp atmadığını öğrenmek istiyorsak internete bakmaktan ziyade döviz hastalarının yüzlerine bakmak daha mantıklıdır. Eğer onlar üzgünse bizler sevinebiliriz. Çünkü döviz kuru düşmüş demektir. Bu anlamda kronik bir döviz hastasının zamandan ve internetten tasarruf etmemiz açısından çok önemli bir toplumsal vazife üstlendiği çoğunlukla bilinmez(!)

Kalın sefa ile...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER