Acılı Baba da İdam İstedi

Türkiye gündeminin ilk sırasında yer alan Eylül ve Leyla cinayetlerinin ardından acılı baba da idam talep etti.

Acılı Baba da İdam İstedi

20 Gündür Türkiyenin en önemli gündem maddesi haline gelen Leyla Aydemir'in kaçırılması olayının yaşandığı sürede bir kaçırılma haberide Ankara Polatlı'dan gelmiş ve ve 8 Yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın cesedi bir elektirik direğinin altına gömülü olarak bulunmuştu. Toplumda infiale sebep olan bu kayıpların ardından Türk kamuoyu idam'ı konuşmaya başladı. Vatandaşların idam taleplerini sosyal medya üzerinden dile getirmesinin ardından kitlesel eylemler için de çağrı yapıldı. Bunlardan biri de dün Ağrı da gerçekleştirildi. Vatandaşlar idam taleplerini dile getirdiler.

Leyla'nın Babası da İdam İstedi

Kaçırıldıktan 18 gün sonra Ağrı'nın Bezirhane köyünde dere yetağında açlıktan ölmüş olarak  bulunan Leyla Aydemir'in babası da idam talebini dillendirdi. Aydemir Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da telefon görüşmesinde bu talebini ilettiğini ifade etti. "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da aynısını söyledim. Çocuğumu kaçıran kimse bu cani yakalansın ve hesabını versin. İnsan 100 kişi öldürür yine bunu yapmaz. Bu küçük çocuktan ne istedi. Leylam melektir, benim bir musibetim yok, çocuğumu öldürdün oraya attın, açlıktan öldürdün. Bağıra bağıra söyledim; Allah rızası için bir yere bırakın diye. Böyle bir vicdan var mı? İnsan 100 kişi öldürse,100 trilyon borcun olsa bu hareket yapılmaz. Bütün Türkiye beni arıyor. Zaten Leyla gündeme oturdu. Birde Eylül oturdu. Herkes beni arıyor idam çıksın diyor. Bende ona imza vereceğim. İnsanların psikolojisi bozuldu kimse çocuğunu dışarı çıkaramıyor. 3-5 kişi asıldımı kimse bunu yapamaz." dedi.

Nihat Aydemir Leyla'nın kayıp olduğu sürece ilişkin olarak da; "Yemek yiyemiyordum. Leylamın aç olduğunu hissediyordum. Leyla öldüğünde gözü açık geldi. Annesi gözünü kapatmak istedi kapatamadı. Sonra ben kapattım. Allah o adamın ocağını yıksın.." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2018, 11:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
ikbal
ikbal - 6 yıl Önce

ikbal

SIRADAKİ HABER