Ağrılı Milletvekili Sayısı 7 Olacak

25 Haziran da Ağrılı 7 Milletvekili olacak

Ağrılı Milletvekili Sayısı 7 Olacak

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Ağrılı 3 aday farklı illerde partileri adına yarışacak.

1 Kasım 2015 seçimlerinde farklı seçim bölgelerinden milletvekili seçilen 3 Ağrılı isimden Mhp Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan yine banko seçilebileceği İstanbul 2. Bölge 1. Sıradan Mhp Adayı olurken Ak Parti listelerinden 1 Kasım 2015 tarihinde Kocaeli 7. Sıradan seçilen Cemil Yaman da yine Ak Parti Kocaeli 6. Sıradan aday gösterildi. Yaman’ın seçilmesi Ak Partinin ülke genelindeki performansıyla ilişkili olacak 13 Milletvekili seçilen Kocaeli’nde Yaman’ın seçilmesi zor bir ihtimal olarak görülüyor.

Yine 1 Kasım 2015 yılında HDP Van milletvekili olarak meclise giden Ağrılı Nadir Yıldırım 27. Dönem için Hdp listelerinde yer bulamadı.

Buna mukabil Mhp İzmir 2. Bölge 1. Sıradan Ağrılı bir adayı Mecilise yollamaya hazırlanıyor.İzmir 2. Bölge 1. Sıra adayı Tamer Osmanağaoğlu’nun bölgedeki en güçlü rakibinin de Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu olduğu görülüyor.

27 Haziran seçimleri için lisetelerini açıklayan partilerden(Vatan Partisi hariç) sadece Mhp 4. Sırada Ağrılı olmayan bir aday yer alıyor.

1 Kasım seçimleri sonrası mecliste Ağrı dan 3 ,Kocaeli,İstanbul ve Van’dan 1 er kişi olmak suretiyle 6 Ağrılı Milletvekili olarak yer almış Hdpli Leyla Zana da Ağrı Milletvekili olarak seçilmiş ilk Ağrılı olmayan Milletvekili olarak Ağrı siyasi tarihine keydedilmişti.

Bu tabloda 24 Haziran da gerçekleştirilecek olan Milletvekilliği seçimlerinde Kocaeli Ak Parti Adayı Cemil Yaman’ın da seçilmesi durumunda T.B.M.M de 7 Ağrılı Milletvekili görev alacak.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2018, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER