Erdoğan ve Adayları Karşı Karşıya

Yeni sistem adaylarla Genel Başkanlarını yarıştıracak

Erdoğan ve Adayları Karşı Karşıya

16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen refarandum sonrası yüzde 51 le kabul edilen Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk kez oylanacağı Türkiye de partilerin yarışı kadar ilgi çeken bir yarışa daha sahne olacak.

İki ayrı Oy kullanma işlemi gerçekleştirecek olan seçmenler Cumhurbaşkanı Adayı ve Milletvekili adaylarına ayrı ayrı oy verecekler.

banner47
Bu sistemle kamuoyu adayların partide katkısını da gözlemleme şansı yakalayacak .Genel anlamda lider eksenli gelişen Türk Siyasi Tarihi için sağlıklı değerlendirmelerin yapılabileceği seçimlerden sonra en çok konuşulacak isimlerin Akşener ve Erdoğan olacağı tahmin ediliyor .

Erdoğan 3 partiden( Ak Parti,Mhp ve Bbp) oluşan ittifakın ortak adayı olarak seçim startı verirken Genel Başkanı olduğu partinin adayı olarak Meral Akşener ,Selahattin Demirtaş ve Temel Karamollaoğlu’nun ittifaklarına rağmen başkanlıkta tek başlarına sergileyeceği performansta merak ediliyor.Yine Partisinin Genel Başkanının aday olmadığı yarışa partisinin adayı olarak katılan Muharrem İnce’nin performansı da Chp içinde farklı değerlendirmelere kapı açacak.

Ağrı özelinde 25 dönem milletvekili Ekrem Çelebi,Yaklaşık 6 yıl İl Başkanlığı yapmış olan Abbas Aydın 2 dönem milletvekilliği adaylığı olan Erhan Tenekeci ve çok yeni olmasına rağmen İl Kadın Kolları Başkanı Dilan Özmen Özgün’ün Genel Başkanları ile yarışacağı seçimlerdeki performansıda merak ediliyor. Aynı durum Hdp de Berdan Öztürk ve Dilan Dirayet Taşdemir ,Saadet partisinde ise eski bakan Ziyaattin Toker içinde merak konusu oluyor.İyi Parti ve Mhp adaylarının önceki dönemde siyasetle iştigal etmemiş olmasıdan dolayı karşılıkları olarak değerlendirilemeyeceği düşünülsede genel başkanlarına karşı performansları çok konuşulacağa benziyor.

Yeni Sistem adaylık noktasında liyakat içinde bir ölçüt oluşturuyor

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2018, 03:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER