Ağrı da Siyaset Akademisi Açıldı

Ağrı’da 18. Dönem Siyaset Akademisi Kursu Başladı.

Ağrı da Siyaset Akademisi Açıldı

AK Parti Ağrı İl Başkanlığı AR-GE Birimi tarafından düzenlenen "Siyaset Akademisi" programı İbrahim Çeçen Üniversitesi Selçuklu konferans salonunda başladı.

Düzenlenen programa; Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, Ak Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, Ak Parti Ağrı İl Başkanı Avukat Abbas Aydın ve Kursiyerler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ak Parti Ağrı İl Başkanı Av. Abbas Aydın; “18. Dönem Siyaset Akademisi Açılış Dersi Programımıza hepiniz hoşgeldiniz.

AK Parti, milletin kalbinden doğan tertemiz niyeti, arzu, istek ve iradeyi ete kemiğe büründürüp hayata geçirme aracı olarak siyaset kurumuna yepyeni bir hüviyet veren partidir.

Kurulduğu günlerde vesayet cenderesinde itibarını arayan “siyaset kurumunu” alıp bugünkü irtifasına taşıyan partidir.

Partimiz ilkeli bir siyaseti kendisine gaye olarak belirlemiş ve bu bilinç ile siyasetin çıtasını yukarılara doğru çıkartmak için her zaman üst düzey bir çaba sarf etmiştir.

Bu anlayışla, AK Parti sadece siyaset sahasında değil, toplumun her alanında milletimizi aydınlatıcı eğitim faaliyetlerini başarıyla hayata geçirmiş ve kültürel zenginliğimizi yeniden hak ettiği değere taşımak için çaba sarf etmiştir.

Başardığımız bu eğitim faaliyetleri akabinde AK Parti’nin temel gayesi, sadece iktidarı elde etmek ve kontrol etmek olmadı. Daha fazlasıyla ''siyasi alanı genişletme ve demokrasi ile güçlendirme'' AK Parti’nin en temel gayesi oldu.

Eğitim alanında yaptığımız faaliyetlerle AK Parti siyasi bir okul hüviyeti kazanmıştır. Parti içi siyasi bilinçlenme ve eğitime ayrılan mesai ile ülkemizin birçok siyasetçi kazanmasına vesile olmuştur. Çünkü AK Parti, gençlik kollarından anakademeye kadar her birimiyle ‘siyasi eğitimin mütemadiyen tebarüz ettiği’ bir yapılanmaya sahiptir.

Siyaset hayatına Gençlik Kollarında başlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin ve kadınların bu hareketin merkezine gelmesine öncülük etmiştir. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu “OKU, DÜŞÜN, UYGULA, NETİCELENDİR” vizyonundan ilham alan gençlerimiz ve kadınlarımız AK hareketin karar alma süreçlerinde söz sahibi olarak siyasetin asli unsurları haline gelmişlerdir.

Teşkilatlarımızda yetişen siyasetçilerin partimiz içinde bu kadar güçlü olmasında sahada edinilen tecrübelerin yanında teorik temelli eğitim faaliyetlerinin de çok büyük bir payı vardır!

Siyasi Partilerin anayasası olan parti programları incelendiğinde, “siyaset” ve “akademi” kelimelerinin ilk defa partimizin programlarında bir araya getirildiği görülür. AK Parti, Türkiye’de her alanda olduğu gibi bu alanda da bir ilki gerçekleştirmiştir.

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep

Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan Siyaset Akademisi, 2007 yılı içinde projelendirilmiştir ve 2008 Ocak ayı itibarıyla faaliyete geçirilmiştir.

Siyaset Akademisi, katılımcıların siyaset bilimi,tarih, kültür,ekonomi,dış politika gibi alanlarda uzmanlar tarafından bilgilendirildiği, teşkilatlar aracılığıyla yaygınlaştırılan bir eğitim faaliyetidir.

Akademimiz Partimizin en temel ilkesi olan toplumla birlikte siyaset yapma anlayışının en güzel özetlerinden bir tanesidir.

Bu eğitim vizyonu aynı zamanda yerlilik ve millilik olarak işaret ettiğiniz vasıfların da inşasına yardım edecektir.

Bu bağlam da 18. Dönem Siyaset Akademisi eğitim programı; Dış Politika,

Ekonomi, Türkiye Siyasal Hayatı, Sosyal Medya Kullanımı gibi konuları içermektedir.

Ayrıca bu dönem ilk defa müfredatımıza eklediğimiz Toplumsal Yapı ve Aile Kurumu, İrfan Dersleri ve İnfak Kültürü gibi konularda akademimizin ders programında olacaktır.

“1919’dan 2019’a Milletin Emrinde Aydınlı Geleceğe” slogan ile gerçekleştireceğimiz 2018 yılı 18. Dönem Siyaset Akademisi Eğitim programımız 29 il 30 bölgede 6346 katılımcı ile eğitim faaliyetlerine başlamıştır.

Bu dönem 18’incisini düzenleyeceğimiz Siyaset Akademisi’nin hazırlığında ve yürütülmesinde emeği geçmiş ve geçecek olan İl AR-GE Başkanlarımıza, İl Koordinatörlerimize, eğitimcilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2018, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER