Ak Partili Nevşehir Belediye Başkanı İstifa Etti

Önceki dönem belediye başkanının yolsuzluklarını araştırdığı iddia edilen Nevşehir Belediye Başkanı istifa etti

Ak Partili Nevşehir Belediye Başkanı İstifa Etti

Sözcü Gazetesinden Müslüm Evci'nin Rasim Arı'nın istifasına ilişkin haberi şu şekilde;

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, canlı yayında düzenlediği basın toplantısında sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini duyurdu.

Arı, şöyle konuştu:

* Biz görevimizi en iyi şekilde yaptık. Başımız dik, alnımız açıktır.

* Belediye başkanı arayan arkadaşlarımız sakın ola sağlık problemlerini başka mecralara çekip bizi sakın ola karalamasınlar.

* Şükürler olsun bu şehri aldığımız ve getirdiğimiz ortam ortadadır.

* Keşke, tedavimizi belediye başkanı olarak sürdürme imkanımız olsaydı. Çok sık hastaneye gidip gelmem gerekiyor.

“İÇİMDE 2 UHDE KALDI”

“İçimde 2 uhde kaldı” diyen Arı, “Ekonomik olarak söylüyorum geldiğimde ne isem, şimdi oyum. İçimde en büyük uhde Nevşehir Belediyespor'u şampiyon yapmaktı. İkincisi ise Sanayi ile alakalı bir söz vermiştim. Ona da zamanım yetmedi” şeklinde konuştu.

“KUL HAKKINA GİRERİM DİYE İSTİFA EDİYORUM”

banner47
Arı, şu ifadeleri kullandı:

* Cumhurbaşkanımızın sırtından yük olan değil, onun sırtından yük alan olacağım.

* Davama ve partime sonuna kadar sadakatliyim. Bunu açık açık söyleyebilirim.

* Sağlık sorunum var diyor adam istifa edecek, niye başka şeyleri yaftalıyorsunuz. Kul hakkına girerim diye istifa ediyorum ben.

* Sağlık sorunlarım nedeniyle istediğim düzeyde hizmet edememek de kul hakkı.

TOPLANTIYA ÇAĞRILMAMASINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Rasim Arı, bu yılın başında Kayseri Valisi Şehmus Günaydın'ın başkanlığında Ürgüp'te yapılan toplantıya çağrılmamasına sert tepki göstererek “Bir ara Kayseri Kapadokya'nın merkezidir falan söylemler oldu. İstanbul'da bir toplantıda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı’na ‘Kafamı bozmayın Erciyes'i de elinizden alırım’ dedim. Canımı sıkmasınlar Nevşehir'in adını da Kapadokya yaptırırım” ifadelerini kullanmıştı.

RASİM ARI KİMDİR?

1975 Nevşehir doğumlu olan Rasim Arı 1989 yılında eğitim görmeye başladığı Nevşehir İmam Hatip Ortaokulu’nun ardından 1993 – 1996 yılları arasında Pendik İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gördü.

1996 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimine başlayan Rasim Arı, 2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamlayan Rasim Arı, 2001 yılında AKP Maltepe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı olarak siyaset hayatına başladı.

2007 yılında AKP’den Nevşehir Milletvekilliği için adaylığını koyan Arı, 2002 yılında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın danışmanlığı görevine getirildi. Sırasıyla Devlet Bakanı Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu’nun danışmanlığını yapan Rasim Arı, 2019 yılında yapılan seçimlerde Nevşehir Belediye Başkanı olmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER