HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Gökhan: "Yapılması gereken hizmetler ertelenmemeli"

Mahalle ziyaretleri kapsamında halkın sorunlarını dinleyen HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, yerelde yapılması gereken hizmetlerin ertelenmemesi gerektiğini, yapılacak hizmetlerin ivedilikle icra edilmesinin elzem olduğunu belirtti

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Gökhan: "Yapılması gereken hizmetler ertelenmemeli"

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan bu hafta yaptığı mahalle ziyareti kapsamında Kazım Karabekir ve Hürriyet mahallelerini ziyaret etti.

Gökhan ziyaretleri sırasında mahalleliler ve esnafla sohbet etti.

Düzenli bir şekilde mahalle ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini belirten Gökhan, ziyaretler esnasında halkın sorunlarını dinlediklerini ve sorunları çözümü için gayret ettiklerini söyledi.

"El birliği ile şehrimizi, memleketimizi en güzel bir şekilde muhafaza etmemiz, temiz tutmamız gerekir" diyen Gökhan, yapılması gereken hizmetlerin ertelenmesi sorunları daha ağırlaştırdığının altını çizerken halkında yerel yönetimlere yardımcı olmaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

"Yetkililerin bu noktalara bir çözüm getirmesi çok önemli"

Halkın sorunlarını ve yapılan şikâyetleri yerinde incelemek için mahalle ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Gökhan, "HÜDA PAR Ağrı İl Başkanlığı olarak düzenli bir şekilde mahalle ve esnaf ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretler çerçevesinde yapmış olduğumuz bazı incelemelerde mahalle ve şehir merkezimizin yollarının sıkıntılı olduğu ve bu konuda ciddi manada halkımız tarafından bize şikâyetlerin geldiğini gördük. Bu durumu hem yetkililere bildirmek ve hem de halkımızın bu sorunlarını yerinde tespit edip gündem etmek amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Bizler biliyorsunuz ki il olarak ülkenin en soğuk illerinden biriyiz. Belki bu soğuk hava dilimi içerisinde bugünlerde asfalt çalışmaları yapılamıyor olabilir ama en azından halkımızın bu sorunlarının minimize edilebilmesi için geçici bir çözümde olsa yollardaki çukurlara yama ve düzeltme çalışmasının yapılması, yoldaki çukurlara dolan suların çekilmesi gerekiyor. Yetkililerin bu noktalara bir çözüm getirmesi çok önemli." dedi.

"Çöplerin boş konteynırın yanına dökülmesi kabul edilemez"

Çöplerin boş çöp konteynerlerin yanına boşaltılmış olduğunun kabul edilebilir olmadığını söyleyen Şaban Gökhan, el birliği ile daha yaşanılabilir bir kent için herkesin duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Gökhan, "Aslında çöp konteynırlarımız boştur, yerel yönetimlerin eksikliğini halka bildirmeyi sadece gündem etmiyor, halkımızın da bu manada bilinçlenmesi, yerel hizmetlere yardımcı olması ve el birliği ile şehrimizi, memleketimizi en güzel bir şekilde muhafaza etmemiz, temiz tutmamız gerekir. Şimdi görüyoruz ki bazı vatandaşlarımız çöplerini boş olan çöp konteynırına atacağına ortalığa atıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Halkımızdan isteğimiz çöplerini konteynırlara atmaları ve belediye personelinin de zamanında bu konteynırları temizlemelerini temenni ediyoruz. Salgın sürecinde sağlık, sıhhat için temizliğe önem vermemiz gerekiyor. Kentimizin daha yaşanılabilir bir il haline getirilebilmesi için hepimiz el birliği ile hareket etmeliyiz." şeklinde konuştu.

"Memlekete hizmet edilirken orantılı olarak ilin her köşesine hizmetin yapılması"

Yürütülen hizmetlerin ise kentin her noktasına eşit şekilde yapılmasının önemine işaret eden Gökhan, "HÜDA PAR olarak amacımız halkımıza hizmet etmek ve yerel mekanizmalarında halkımıza hizmet etmesi, yapılacak ve yapılması planlanan hizmetlerin ertelenmemesi gerekiyor. Zamanında ve yerinde müdahalelerin yapılması önem arz ediyor. Aynı zamanda memlekete hizmet edilirken orantılı olarak ilin her köşesine hizmetin yapılması gerekiyor. Nihayetinde kırsal bir alana yaşayan insanların bazı hizmetlerden mahrum kalması, daha elit kesimlerde yaşayan insanlarımıza yönelik gerçekleştirilen hizmetlerin ivedilikle yapılması vicdani bir davranış değildir. Bu çerçevede ciddi çarpıklıklar ile karşılaştık. Eğer bir memleket büyüyor ve gelişiyorsa bunun eşit yapılmasına dikkat edilmeli. Şu an Kazım Karabekir Mahallesindeyiz ve bu mahallenin sorun sıkıntılarının giderilmesi gerektiği gibi aynı zamanda Fırat Mahallesine gittiğimiz zamanda mevcut sorun ve sıkıntıların giderilmesi gerekir. Eğer Fırat Mahallesine öncelik tanınır ve Kazım Karabekir Mahallesi bu manada hizmetten mahrum kalırsa ciddi sorunlar ortaya çıkar." diye konuştu.

Gökhan son olarak, "Amacımız birilerinin karşısına çıkıp yerel yönetimdeki Valilik, Belediye, İl Özel İdaresi hizmetlerini eleştirmek değildir. Asla bu dili kullanmadık ve kullanmıyoruz. Ama halkın sorun ve sıkıntıları varsa ve bunlar çözülme noktasında ertelenirse, yerinde ve zamanında müdahale edilemez ise HÜDA PAR olarak bizler bu halkın sesi olarak kendimiz görüyor ve sorun, sıkıntıların giderilmesi için tüm yetkililere bunları iletiriz. Hizmeti hangi iktidar ve siyasi görüş yaparsa yapsın bizim için fark etmez. Biz 'Önce İnsan' diyoruz ve insana hizmetin Allah'a hizmet olduğunu önceleyen siyasi bir hareket olarak da halkımıza hizmetin yapılmasıdır." sözlerini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER