Taşdemir'e Örgüt Üyeliğinden Soruşturma Açıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Gara açıklaması sonrası Türkiye'nin gündemine oturan HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir hakkında soruşturma açıldı.

Taşdemir'e Örgüt Üyeliğinden Soruşturma Açıldı

3 Dönemdir  Ağrı Milletvekiliği yapan HDP'liDirayet Dilan Taşdemir hakkında  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terörö örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı , "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlaması ile başlatılan soruşturma hakkında şu açıklamayı yaptı: "20.02.2021 tarihinde ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan programda, PKK/KCK silahlı terör örgütü mensuplarının bulunduğu ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından operasyon yapılan Irak’ın Gara bölgesine gittiği açıklanan Halkların Demokratik Partisi 27'nci Dönem Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir hakkında, yapılan açıklamalar ihbar kabul edilerek 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 314/2 maddesi kapsamında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan soruşturma başlatılmıştır."

 Bakan Süleyman Soylu'nun açıklaması sonrası Twitter adresinden paylaşımda bulunan Taşdemir kendini savundu.

Taşdemir paylaşımında ''Bu ülkenin İçişleri Bakanı güya bir kişinin anlatımlarına dayanarak ismimi veren bir açıklama yaptı. Bunun kocaman bir yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz.'' ifadelerine yer verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarının ardından HDP'li Buldan da twitter adresinden yaptığı paylaşımda tümü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bilgisi ve onayı dahilindedir açıklaması yaptı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
gösterdi
gösterdi - 3 yıl Önce

Ağzına sağlık muhtar bunları seçende bunlara oy verende bu ülkedeki bütün şehitlerin kanında elleri var diyeceğim ki utanacak yüzleri varmı diye bunlarda utanma yüzü olmaz çünkü bunlar müslüman desen müslüman değiller hiristiyan desen hiristiyan değiller ama şu gerçekki memleketteki bütün ibneler homeseksüleller lezbiyenler teröristler bunlara bağlı daha doğrusu bunlarda şeref ve haysiyet yok

SIRADAKİ HABER