Hamur Skandalına Bir Tepkide Eğitim- Sen'den

Hamur da yaşanan pansiyon skandalına bir tepkide Ağrı Eğitim-Sen den geldi

Hamur Skandalına Bir Tepkide Eğitim- Sen'den

Ağrı'nın Hamur İlçesinde yaşanan pansiyon rezaletine ilişkin bir tepkide Ağrı Eğitim -Sen'den geldi.

Ağrı Eğitim Sen Şube Başkanlığı yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Ağrı’nın Hamur ilçesinde Vali Recep Yazıcıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Hamur Çok Programlı Anadolu Lisesi pansiyonu 2017 yılında yapımına başlanmış, 2018 yılında faaliyete geçmesine rağmen öğrenci bulamamış ve kapalı kalmıştır. 2019 yılında sözde eğitim öğretime hazır olan okul binası ve pansiyonu birçok sorunla öğrencileri mağdur ederek Ağrı gündemine oturmuş. Bu sorunlar ne yazık ki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlüğünün bilgisinde olmasına rağmen öğrencilerin artık kaymakamlığa yürümek zorunda kalmasıyla gündeme gelebilmiştir.

Bu sorunların bazıları öğrenci ve öğrenci velileriyle yaptığımız görüşmelerde çok vahim sorunlar olduğu görülmüştür.

Ağrı’nın kış şartlarına rağmen kaloriferlerin yanmadığı ve bundan dolayı pansiyonun, soğuk olduğu birçok öğrencinin hastalandığı; lağım suyunun okul ve pansiyonunu bastığı, okul yolunun olmadığı öğrencilerin çamurlu yoldan geçmek zorunda kaldığı, içme suyu ve yemeklerin sağlıksız olduğu görüşme yaptığımız öğrenci ve öğrenci velileri tarafından dile getirilmiştir.

Öğrencilerin bu olayları dile getirmek ve yetkililerden çözüm bulmak için daha önce ilçe milli eğitim müdürlüğünün çeşitli birimlerinde görüşmeler yaptığı ve dikkate alınmadıkları bunun üzerine öğrencilerin bir kaç kez de kaymakamlık özel kalemiyle görüşme yaptığı ve öğrencilerin kaymakamla görüştürülmeyip oyalandıkları görüşme yaptığımız öğrencilerce dile getirilmiştir. Öğrenciler bütün bu çabalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını ve her geçen günün mevsim şartlarından dolayı daha kötü sonuçların oluştuğunu bunun üzerine kaymakamlığa yürümek zorunda kaldıklarını dile getirmişlerdir.

Asıl vahim olay şudur; okul müdürünün eyleme katılan öğrencilerin kimlik bilgilerini istemesi ve öğrencilerle yaptığı görüşmelerde,’’Sizi kimin örgütlediğini söylerseniz size ceza vermeyeceğim.’’diyerek öğrencileri çeşitli cezalarla tehdit etmiştir.

Ayrıca İlçe Kaymakamının,öğrencilerin eyleminden sonra okulu tatil ederek sorunu çözmeye çalıştığı görülmektedir. Şimdi sorulması gereken soru şudur. Neden öğrenciler mağduriyet yaşamadan önce bu sorunu çözmediniz? Bunun cevabını biz kesinlikle biliyoruz. Tabiki liyakatsiz, yönetici vasfı ve becerisi olmayan, sırf yandaş oldukları için yetkilendirilen idarecilerdir bunun sebebi.

Ağrı Eğitim Sen şubesi olarak bu sorunların bir an önce giderilmesini talep ediyor, geleceğimiz olan çocuklarımızın geleceklerine sahip çıkacağımızı vurguluyor, kimliği istenen öğrencilerin herhangi bir şekilde cezalandırılamayacağını belirtiyor ve bütün bu sorunların temelinde liyakat olmaksızın görevlendirilen yöneticilerin payının olduğunu biliyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.

EĞİTİM SEN AĞRI ŞUBESİ

MEHMET ŞİRİN ASLAN

ŞUBE BAŞKANI

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2019, 15:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 4 yıl Önce

Taner kardeşim milliyetçi vatan sever olduğunu çok iyiki bilen biriyim şu sağlık il müdürlüğü binası yıllardır eski belediye sineması yanında final dershanesi ve özgül market üstünde boşuna kira veriyorlar karışan yok hesap soran yok bir çok devlete ait yer boş mesela eski hastane,ssk hastanesi,milli egitim mud.eski binası........siz daha iyibilirsiniz tabi beylerin keyfi bozulacak ama yazık çok yazık niye boş yere kira verilir ALLAH sorar mebaldir hadi şu işi ancak sen yaparsın

SIRADAKİ HABER