Erincik STKlara Yüklendi ''Bu Halka ve Kente Borçluyuz''

Erincik Pandemi Hastanesi için çağrıda bulundu.Herkesi göreve davet etti

Erincik STKlara Yüklendi ''Bu Halka ve Kente Borçluyuz''

Ağrı ‘nın salgın sürecinde içine düştüğü ve düşürüldüğü durumu derin bir üzüntü ile takip etmekteyiz.

Her ne kadar emek temsil noktasında görev üstlenmiş bir Sivil Toplum Örgütü olsak da Ağrı ‘nın salgın sürecinde içine düştüğü ve düşürüldüğü duruma daha fazla sessiz ve tepkisiz kalamazdık.

Bu nedenle bugün toplumda yol gösterici ve uygulayıcılarla birlikte,sivil insiyatifi harekete geçirecek dinamikler olan Sivil Toplum Örgütlerini’de bu korku dolu bekleyişlerini terk ederek harekete geçmelerini davet ediyoruz.

Sağlık sistemi çökmüş ,yasaklar bir takım bahanelerin ardına sığınarak esnetilmiş, genelge uygulamaları ile halkın sağlığını tehdit eden ve nefes almasını zorlaştıran bürokrasinin bugünden tezi yok İçişleri Bakanlığımızın tüm talimatlarını eksiksiz yerine getirilmesi konusunda hassasiyet bilincine davet ederek, görevlerini hatırlatma ihtiyacı hissediyoruz.

Evinde 10 saat ve hatta bazen gün aşırı nakil hizmeti bekleyen ve toplumla temaslı olmaması gereken hastalarımızın mağduriyetinin önüne geçebilmek için Covid-19 hastalarının sevk ve idaresinde araç ve personel yetersizliği nedeni ile hizmet yürütülemeyen ve hastaların kaderine terk edildiği bu dönemde başta Ağrı Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerinin, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yaşadığımız süreçte keyfi olarak nitelendirebileceğimiz araç tahsislerinden derhal  vazgeçerek personeli ile birlikte fedakarca mücadele eden sağlık çalışanlarımızın emrine sunmalarını talep ediyoruz.

Sürecin başlaması ile birlikte dezenfekte istasyonları ve cadde dezenfektanları ile şov yapan bugün en çok ihtiyaç duyulan dönemde kabuğuna çekilip görevden kaçan tüm belediyeleri hizmet etmeye ve vatandaşlarının yanında olmaya davet ediyoruz.

Astop,Akadap ve benzeri isim örgütleri ile platform oluşturan tüm Sivil Toplum  örgütlerine ve platformlara hatırlatmak isteriz ki tabelalarınızın başına eklediğiniz ismin sahibi olan Ağrı ve Ağrılılar sizden bu süreçte ses vermenizi beklemektedir.
Böyle bir süreçte de sağlık emekçilerimizin yanında,devletimizin hayata geçirme kararlılığındaki uygulamalara destek vermeyecekseniz ve vatandaşın mağduriyetine ses olmayacaksanız ne zaman olacaksınız.

Toplumda oluşan’’Sivil Toplum Örgütlerinin bir akşam tabelasını söksek Ağrı yeni güne hiçbir şey kaybetmemiş olarak uyanır‘’ algısının haklılığı olan sukunetinizi daha ne kadar sürdürmeyi düşünüyorsunuz?
Bu halka en azından bir isim borcunuz olduğunu neden unutuyor proje takipçiliği ile şirket hüviyetine büründürdüğünüz örgütlerinizi ne zaman harekete geçirmeyi akıl edeceksiniz.

Sizleri tabela hakkımızın karşılığı olarak’ta olsa en sıkıntılı sürecinde bu halk için bir kez olsun elinizi taşın altına koymaya davet ediyoruz.
Ağrı Genel İş Sendikası olarak buradan siyasetin keşmekeşi ile  çökertilmiş sağlık sistemine rağmen fedakarca mücadele eden Doktor,Ebe,Hemşire ,sağlık çalışanı,güvenlikçi,temizlikçi ,idarecisi ile tüm sağlık çalışanlarına tekrar şükranlarımızı sunuyoruz.
Yaşanan süreçte yükümlülük üstlenmesi gereken tüm bürokrasiyi,parti ayırt etmeksizin tüm  siyasileri,gerçek manada basın emekçilerini  ve adını borçlu oldukları kentin sivil toplum örgütlerini pandemi hastanesi kurulması için oluşturulacak lobi faliyetlerini birlikte örgütlendirmeye ve yürütmeye  davet ediyoruz .
Unutulmamalıdır ki bizler temsilde kimliklerimizi bu halka ve bu kente borçluyuz .

YORUM EKLE
YORUMLAR
başkann
başkann - 4 yıl Önce

BAŞKAN DEFİLE VARKEN HASTAHANE NEYİMİZE

SIRADAKİ HABER