Sırrı Sakık; Sayan Doğru Söylemiyor

Ağrı Eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık ,Savcı Sayan'ın kendisine ilişkin ifadesinin gerçekleri yansıtmadığını söyledi

Sırrı Sakık; Sayan Doğru Söylemiyor

Ben 30 yılı aşkın siyasi yaşamının en dualı günlerini Ağrı da yaşadım

Savcı Sayan dün yapılan Ak Parti Ağrı Merkez ilçe Kongresinde ‘’Ben geldiğimden beri Ağrı’nın Sokakaların dan ,caddelerinden,parkesinden,yollarından başka ne yapmışım?Dolmuşları yasaklamışım ,seyyar satıcıları içeri almışım hangi baba yiğidin harcıydı,Allah Rızası için söyleyin .


Sırrı Sakık beni aradı’’örgüt benim arkamda ,ben başaramadım sen başardın’’ dedi.Kahvecilerin dışarıya masa atmasını benden başka kim yasakladı varsa söyleyin,demişti.


Sayan’ın Sakık’a ilişkin ‘’ Sırrı Sakık beni aradı’’örgüt benim arkamda ,ben başaramadım sen başardın’’ ifadeleri sonrası Ağrı Eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık bir açıklama yaptı. 


Dün Ağrı Ak Parti İlçe Kongresinde Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın kendisine yönelik ithamının gerçekleri yansıtmadığını ifade eden Ağrı Eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık açıklamaya ilişkin şunları söyledi ;

Ben 30 yılı aşkın siyasi yaşamının en dualı günlerini Ağrı da yaşadım


Halkın iradesi ile Ağrı Belediye Başkanlığına seçilmemizin ardından biz Ağrı da parti politikalarının hakim kılan ideolojik bir belediyecilik yerine halkın söz sahibi olkduğu ve kentin dinamklerini sarmayacak bir yönetim anlayışı sergiledik.


Biz 6-7 Ekim olaylarından uzakta Ağrı’yı adeta bir Akdeniz kenti yaptık.Silahların konuşmadığı hendeklerin kazılmadığı biz huzur kentine dönüştürdük.


Bu sebeple Ağrı Halkı beni hep yüreğine bastı bugün bile Ağrı’dan ayrımamın üzerine geçen bunca sürece rağmen nereye gidiyorsam Ağrılılardan sevgi ve dua alıyorum .


Ben Halkın iradesi ile seçildim sayın belediye başkanı da halkın iradesi ile seçildi.Bu nedenle saygı duyarım kendisi ile zaman zaman telefonla görüşmelerimizde olmuştur çok eskiye dayalı bir hukukumuz olduğu da doğrudur.


Kendisi ile yaptığımız görüşmelerde de Ağrı’nın yoksul bir kent olduğunu bu nedenle çok büyük vaatlerin altında ezileceklerini bunun karşılanmasının mümkün olmadığını ama Ağrılılarla oluşan hukukumuz nedeni ile de kente dair sorunlara ilişkin yardım önerilerimizin olacağından bahsettim.


Ama hiçbir görüşmemizde benim arkamda şöyle güçler vardı ,böyle güçler vardı şeklinde bir konuşmamız olmadı.


Benim Ağrı Halkıyla hiç sorunum olmadı onun için aldığımız kararların hayata geçirilmesi noktasında hep birlikte hareket ettik.
Sayın Sayan’ın ‘’Sakık’ın  benim arkamda örgüt  vardı ona rağmen başaramadım’’ ifadesini aslında siyaseten tükenmişliğin yansıması olarak görüyorum.


Mazeret üretmeye hiç gerek yok iktidar partisisiniz verdiğiniz vaatleri yerine getirin ,büyük vaatlerinizi hayata geçirememenizi bizim üzerimizden oluşacak bir polemikle glögelemenizde zaten mümkün değildir.


Ağrı Halkı ile hiçbir kırgınlık gönül koymuşluk yaşamadık .En çetin süreçleri de biz halkımızla birlikte gögüsleyerek Ağrı’da bir huzur kenti inşa ettik.


Ağrı da haksızlığa uğradığımız tek konu yargı boyutunda hakkımızda verilen haksız karardır’dedi.


Sakık ; büyük bir borçla devraldığımız Ağrı belediyesini Kayyuma devrederken kasamızda 26 Milyon para ve iller bankasına kullanmadığımız 30 milyon kredi borcumuz vardı.Bu sürecide paramız yok ferevanları ile geçiştirmeden Ağrı Halkı ile el ele vererek tasarruf tedbirleri ve belediye giderlerini arttırarak 1 Trilyona yakın bir meblağ karşılığı hizmet ürettik,diye konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Van
Van - 4 yıl Önce

Helal olsun başkan sakık

zeki
zeki - 4 yıl Önce

Ağrıda pkk mahkemelerini kurdun, Ağrı halkını PKK ile tehdit ettin. Yürü be sırrı.. here..

SIRADAKİ HABER