4,5 K VE AĞRI

4,5 K VE AĞRI

4,5 K VE AĞRI

İnternet bağımlısı olanlar bilir 4,5G teknolojisinin ne olduğunu. Açıkçası ben de yeni öğrendim(!) G harfi "generation" yani "nesil" demekmiş. Her bir G harfi sözüm ona daha ileri bir aşamayı, simgeliyormuş. Dünya 4G, 5G falan yaşıyor ama bizim taa yıllardır kendimize özgü bir teknolojimiz var. Adı da 4,5K. Acayip bir iletişim kapasitesi var. Hiç öyle aksaması falan da yok. Her bir K harfinden dolayı yıllardır şaşmaz bir şekilde acılar içinde iletişim halindeyiz. Oturup kalkıp o dertlerden dolayı birbirimizle görüşüyoruz. Ne midir onlar? İzninizle tek tek anlatayım.

Birincisi KAN DAVASIDIR. İlk zamanlarımızda bulduğumuz en berbat icadımızdır kan davası. G'lerimiz artsa da, bilmem kaç G olsak da vazgeçilmezimizdir bizim kan davası. Kadim iletişim tarihimizde birbirimizle bağlantı kurduğumuz o malûm belamız. İkinci K harfi KAR KIŞTIR. Bu K harfinin mini mini yavruları olan birçok küçük k'leri de var. Örneğin KÖMÜR FİYATLARI gibi. Birbirimizle iletişimde müthiş faydası olmuştur tarihimizde. Özellikle kışın ne kadar kömür yakılacağına dönük özel sohbetlerimiz olmuştur. "Kaç ton kömür yakarız? Kaç liradır tonu? Kim kömürü daha ucuza satıyor? Kaç lira fatura gelecek?" gibi küçük k'lerimiz de vardır. Üçüncüsü KAN PARASIDIR. Bu öylesine bir K'dir ki ucu bucağı, altı üstü, yeri zamanı, zengini fakiri yoktur. Herkesin evinde görülebilecek ve herkesin evinde çekilebilme ihtimali olan beladır ki üzerinde uzun uzun konuşur kederleniriz. Dördüncüsü ise tabi ki KARA KARA DÜŞÜNMEKTİR. En azılı K budur. İçinde fazlasıyla küçük k barındırır. Mesela KURBAN PARASI. Taziyelerde milleti doyurmak için dert ettiğimiz, ele güne mahcup olmama adına ölüm acımızı bile unutturan şey. Ya da bayramda kesmek için dişimizden tırnağımızdan artırdığımız, aylar öncesinden muhabbetini yana yakıla ettiğimiz konu. Mesela diğer bir küçük k olan KİRALAR, KONUT SIKINTISI yahut mesela bizleri Erzurum, Van yollarına düşüren KANSER, KALP KRİZİ vs. Veya mesela on yıllardır başımızın derdi olan KAZALAR; veyahut başlık parası altında inlediğimiz, düğünü nasıl yaparız diye düşündüğümüz KIZ İSTEME falan filan diye gidiyor liste. Başka k'lerimiz de var ama yazamıyorum maalesef ki!!!

Peki 4,5 K'nin buçuğu olan K neyi ifade ediyor diye merak edenlere diyeyim. Tüm bunların içinde yarım yamalak kalmış, buçuk olarak bırakılmış gariban Karaköse'yi ifade eder. Bundan sonra kaç tane yeni K'lerimiz olur bilemiyorum ama şu yarım K'miz tamamlanmadığı sürece dünya isterse 50G'ye geçsin tüm nesillerimiz yarımlı / buçuklu olarak yaşayıp gidecektir. Umarım ki artık bu K'lerin olmadığı güzel bir konu konuşuruz gelecekte.

Yine biraz K'li olacak ama, KALIN SEFA İLE...

YORUM EKLE
YORUMLAR
Erol ÇETİN
Erol ÇETİN - 1 yıl Önce

Dert görmiyesin

SIRADAKİ HABER