Ağrı Barosu'ndan Tacizci İmama İlişkin Açıklama

Ağrı Barosu 5 yaşındaki kız çocuğunun istismarı sonrası bir açıklama yaparak konunun takipçisi olacağını duyurdu.

Ağrı Barosu'ndan Tacizci İmama İlişkin  Açıklama

Ağrı Barosu 5 yaşındaki kız çocuğunun istismarı sonrası bir açıklama yaparak konunun takipçisi olacağını duyurdu.

Ağrı Barosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

19.06.2023 tarihinde ilimizde gerçekleşmiş olan 5 yaşındaki bir kız çocuğuna istismar olayı ile ilgili olarak Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli Yakup Ç. Tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

Çocuk haklarının korunması ve hayatın her alanında çocuğun üstün yararının gözetilmesi hukuki ve insani bir sorumluluktur.Devlet mekanizmaları,cinsel istismar vakalarında ‘’çocuğun üstün yararı ilkesini’’ dikkate alarak etkin ,hızlı ve adil bir süreç yürütmekle yükümlüdür.Sürecin gizlilik içerisinde yürütülmesi ve kimliğinin basına yansımasının engellenmesi ikincil travmaların oluşmaması açısından kritik öneme sahiptir.

Ağrı Barosu olarak çocuklarımızı her türlü şiddet ve istismardan korumanın hem toplumsal hemde kurumsal vazifemiz olduğu bilinci ile devam eden hukuki süreçte mağdurun yanında olduğumuzu,ilerleyen aşamada davaya müdahil olmak üzere talepte bulunacağımız, olayın tüm yönleri ile araştırılması ve sorumluların cezalandırması için sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2023, 00:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
George Sarkisyan
George Sarkisyan - 11 ay Önce

Nerede taciz tecavüz varsa orada dinidarlar var hiç dinsiz imansız ateist bu gibi aşağılık şeyleri yapmaz ben hiç ne gördüm nede duydum

George Sarkisyan
George Sarkisyan @George Sarkisyan - 10 ay Önce

Sahtekar sayın Ekrem İmamoğlu nun ismini niye kullanıyorsun benim ateist olduğumu nereden biliyorsun ikimizinde günahını aldın ama senin ve seningibi düşünenler hep aynı tornadan çıkma korkak aciz sahtekar iftiracı bizim kadar taş başına düşsün niye zoruna gidiyor yalanmı bütün pislikler sizin gibi yaratıklar yüzünden oluyor Allah sizi kahro perişan etsin

Ekrem İmamoğlu
Ekrem İmamoğlu @George Sarkisyan - 10 ay Önce

Porno filimleri çevirenler genelde ateist deist bir tane Müslüman Hıristiyan Yahudi bulamazsın ama sizin gibi ateistler inançlı insanlara laf söylemek için elinden geleni ardına koymaz.

Ömer
Ömer - 11 ay Önce

Ben imamı tanıyorum, kanaatimce böyle bir şey yapmaz. Bütün deliller ve şahitler onu gösteriyorsa diyecek bir şeyim yok tabi.

Yıldız Yıldız
Yıldız Yıldız @Ömer - 10 ay Önce

Kimseye kefil olmayınız.

Yusuf
Yusuf @Ömer - 10 ay Önce

İmam olması yeterli delil

Cengiz kılıç
Cengiz kılıç - 11 ay Önce

Bu piçi asın gitsin

Ömer saygın
Ömer saygın - 10 ay Önce

Nerede dinsiz imansız varsa meydana çıkarıp asın ki millete ibretlik olsun

Ömer saygın
Ömer saygın - 10 ay Önce

Nerede dinsiz imansız varsa meydana çıkarıp asın ki millete ibretlik olsun


SIRADAKİ HABER