Ağrı Barosu Sıra Dışı Bir seçimi Geride Bıraktı

Avukat Sait Yaman Ağrı Baro Başkanlığı seçimlerinin sonuçlarını gazetemize değerlendirdi

Ağrı Barosu Sıra Dışı Bir seçimi Geride Bıraktı

15 Ekim Cumartesi günü Ağrı Barosu Hizmet Binasında Sedat Karaoğlan ve Serdar Günakın’ın liste halinde yarıştığı Baro Başkanlığı seçimlerine çarşaf liste uygulamasına geçilmesi yönünde tepkilerini aday olarak koyan isimler damga vurdu.

15 Ekim 2022 Tarihinde seçime giden Ağrı Barosu’nun 23. Genel Kurulunda sıra dışı bir seçim oldu. Yönetim, denetim, disiplin ve TBB Delege Adaylarının ayrı İki liste halinde seçime giderken listelerin değil adayların oylanması gerektiğini belirten iki bağımsız aday Av. Mehmet Sait Yaman ve Av. Rıdvan Kutlu seçime ayrı bir hava kattı. Serdar Günakın’ın 137 ,Sedat Karaoğlan’ın 75 oy aldığı seçimi Av. Serdar Günakın’ın listesi kazansa da bağımsız adaylar dolayısıyla listeden birileri silindi ve yeni baro başkanı ekibinde kayıplar verdi. Listelerin delindiği seçimde Yönetime Av. Yusuf Demirtaş ve TBB Delegasyonuna Av. Sedat Özmen karşı listeden seçildi. Sedat Karaoğlan’ın 75 oyuna karşın 137 oyla yeni başkan seçilen Av. Serdar Günakın ekibinde kayıpların olması nedeni ile buruk bir sevinç yaşadı.

Baro seçimleri sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan Av. Mehmet Sait Yaman:” Ağrı Barosu’nun çeşitli kademelerine seçilen adayları tebrik eder, başarılar dilerim. Her ne kadar bağımsız adaylar olarak yeterli oy oranına ulaşmamış olsak da bağımsız aday hamlemizle yönetim,denetim, disiplin ve TBB Delegasyonun ayrı ayrı oylanması artık baromuzda kabul görmüş, kademelere farklı listelerden adaylar girmiş ve baromuzun genel iradesi listelerin doğrudan onaylanmasını reddetmiştir.” dedi. Daha önce de liste halinde seçime girmenin antidemokratik olduğunu belirten Yaman, seçim sürecinde devrim gerçekleştirerek önümüzdeki dönemde çarşaf liste uygulamasına geçilecek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER