İlçe Seçim Kurulunun Haklı Bulduğu Erat'ın İtirazı Nedeni ile İl Seçim Kurulu Yarın ATSO Seçimlerinin İptalini Açıklayabilir

Ağrı İl Seçim Kurulu Erat'ın itirazını yerinde bulursa ya tek sandıkta yada bütünde seçimin tekrarını açıklayacak

İlçe Seçim Kurulunun Haklı Bulduğu Erat'ın İtirazı Nedeni ile İl Seçim Kurulu Yarın ATSO Seçimlerinin İptalini Açıklayabilir

16 Ekim tarihinde yapılan seçimlerde ATSO Başkan Adayı olan Mehmet Erat bugün basınla paylaştığı bilgi notunda ilçe seçim kurulunun itirazlarını kabul ettiğini belirtti.

Erat İlçe seçim kuruluna faaliyet göstermeyen 5 firma için başvuruda bulundukları ve kurulun yaptıkları araştırmalar sonucunda itirazın haklı olduğunu tespit ettiklerini fakat bu sayının seçim sonucuna etki etmeyeceğini karar bağladığını açıkladı.

Erat bu gelişmenin ardından 9 oy ile kaybettikleri İnşaat Gurubunda faaliyet göstermeyen 12 firmanın taraflarınca tespit edildiği ve bunun üzerine bugün yeni bir dilekçe ile bir üst mahkeme olan Ağrı İl Seçim Kuruluna itirazlarını sunduklarını söyledi.

İl Seçim Kurulu tarafından yapılacak incelemelerde bahse konu 12 firmanın faal olmadığı tespit edilirse bu sayının ilgili sandıkta seçime etki edeceği yeterlilikte olması nedeni ile İl Seçim Kurulu yarın seçimlerin tamamının iptalini yada bahse konu olan 3. Gurup (İnşaat Gurubu)’un seçimlerinin iptali yönünde karar alması bekleniyor.

Mehmet Erat’ın basınla paylaştığı açıklama ise şu şekilde ;

Mehmet Erat, 12 Mükerrer Oy Tespit Ettik, Seçim Yenilenmeli

16 Ekim Pazar günü yapılan Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde başkan adayı olan Mehmet Erat, üçüncü gruba itiraz ettiklerini ve bu grupta şuana kadar on iki mükerrer oy tespit ettiklerini kamuoyu ile paylaştı.

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin tamamlanması sonrası itiraz sürecinde yeşil pusula adayı Mehmet Erat, Ağrı il seçim kuruluna itirazda bulundu. İlk itirazında beş geçersiz oyun tespit edilmesi sonucu verilen hâkim kararında beş oyun geçersiz olduğunun tespit edildiğini ancak üçüncü grupta 9 oy farkı dolayısı ile bu sayının seçim sonucunu etkilemeyeceğine hükmedildi. Bu karar üzerine 3.grup ile ilgili yapılan araştırmalar sonrasında mükerrer oy sayısının 12’ye ulaştığı ve bu sayının seçimin yenilenmesi için yeterli bir sayı olduğu ifade edildi.

Haklarının gasp edildiğini söyleyen ATSO Başkan Adayı Mehmet Erat, “Üçüncü grup için elimizde hâkim kararı ile beş geçersiz oy olduğuna dair net bir karar var. Biz süremiz içerisinde ikinci bir itiraz daha yaparak toplamda geçersiz kullanılan oy sayının 12’ye yükseldiğini belirten itirazımızı yaptık. Maalesef birçok kapalı şirkete, vergi kaydı olmayan şirketlere oy kullandırtılarak bizim kaybetmemiz için her yolu denemişler. Ancak hukukun üstünlüğüne inancımız tam. Süreci tüm tacirlerimizle birlikte yakından takip ediyoruz. Toplamda 10 grubun beşini biz beşini diğer aday arkadaşlar aldı. Toplam kullanılan oy sayısına bakarsak 76 oy daha fazla almışız. 10.grupta iki oyla kaybettik. Bu grupla ilgilide itirazlarımızı yaptık. Gerekli incelemeleri il seçim kurulu yapacak. İnşaat grubunda üzerimize oynanan oyunları bertaraf ederek yenilecek bir seçimle zaferimizi ilan edeceğiz. “ dedi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER