Ağrı Deprem Risk Haritası Açıklandı

Her ne kadar İl bazında 2 derece deprem bölgesi olarak açıklansa da Ağrı'nın güney kısımlarının tamamının 1. derece riskli bölgeler olduğu görülüyor

Ağrı Deprem Risk Haritası Açıklandı

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki depremden etkilenen 10 ilde resmi rakamlara göre 44218 vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin ardından çıkarılan Türkiye deprem haritasında il ve ilçelerin risk gurupları değerlendirilerek yayımlandı.

Türkiye Deprem haritasında Ağrı’ya ilişkin paylaşılan bilgilerde Ağrı 2. Derece riskli alanda gösterilse de kentin güney kısmında durumun farklı olduğu görülüyor.

Harita incelendiğinde Ağrı Merkez ,Taşlıçay,Eleşkirt ve Doğubayazıt 2. Derece deprem bölgesi olarak görünüyor ama kentin güney kısmında durum farklılaşarak Patnos ve Tutak ilçelerinin tamamının 1. Derece deprem bölgesi olarak boyandığı yine Doğubayazıt ve Hamur’un da güney bölgelerinin 1. Derece deprem bölgesi olarak renklendirildiği görülüyor.

Uzmanların yakın zamanda bekledikleri Karlıova/Bingöl depreminde kuş bakışı mesafede olası deprem merkezine yaklaşık 100 Kilometre mesafede olmamız nedeniyle Ağrı’nın da etkilenebileceği ifade ediliyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Adem
Adem - 1 yıl Önce

Yıkılaydı yakamız kurtulaydı

SIRADAKİ HABER