Ağrı İHH Bayrama Hazırlanıyor

Ağrı'da yapılan Ramazan yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Ağrı İnsani Yardım Derneği İl Başkanı Kerem Engin, bu Ramazan'da da yetim aileler ve ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamak için Ağrı İHH olarak çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Ağrı İHH Bayrama Hazırlanıyor

Ağrı İHH İnsani Yardım Derneği, Ramazan ayı dolayısıyla, virüsün, hayatı etkileyen zorlu şartlarını hafifletmek için ihtiyaç sahipleri ve yetimlerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.
Her yıl olduğu gibi bu yılda ihtiyaç sahipleri ve yetim aileleri unutmayan Ağrı İHH, dünyayı ve ülkemizi etkisi alan virüsün, hayatı etkileyen zorlu şartlarını hafifletmek için ailelere gerekli yardımları ulaştırmaya başladı. Ağrı İHH, Ramazan çalışmaları kapsamında, İHH Genel Merkezi ve hayırseverlerin destekleri ile bu yıl il genelindeki ihtiyaç sahipleri ve yetim ailelere 3 bin koli Ramazan kumanyası ve maske dağıtmayı hedefliyor. "Ramazanda Umut Var" sloganıyla çalışmalarına başlayan Ağrı İnsani Yardım Derneği (İHH), görevli, gönüllü ve bağışçılarından oluşan ekipleriyle mahallelerde yoğun bir tempo gösteriyor. Ağrı İnsani Yardım Derneği (İHH), görevli ve gönüllülerle mahallelerle daha net tespitler ve çalışmalar yapılması için her mahalleye bir yönetici atayarak yardım kolilerini ihtiyaç sahibi ailelere teslim ediyor.
Ağrı'da yapılan Ramazan yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Ağrı İnsani Yardım Derneği İl Başkanı Kerem Engin, bu Ramazan'da da yetim aileler ve ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamak için Ağrı İHH olarak çalışmalara devam ettiklerini söyledi. İHH olarak 29 yıldır gerek Dünyada gerek ülkemizde bir çok alanda insani yardı faaliyetleri yürüttüklerini belirtti. Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan virüsün zorlayıcı etkisine de değinen Engin; 
"Ülkemiz ve dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan ihtiyaç sahipleri zor günler geçiriyor. Milyonlarca kişi Ramazan'da yeniden hatırlanmanın umudunu taşıyor. 29 yıldır olduğu gibi bu Ramazan da ihtiyaç sahiplerine, hatırlanmayı bekleyen kimsesizlere ve sıkıntıya düşmüş çaresizlere umut olmak için çalışacağız. Biliyoruz ki; iyilik paylaşıldıkça umut var olmaya devam edecek. 
Bizler İHH olarak 29 yıldır her Ramazan ayında iftar sofraları kurup, kumanya ve gıda dağıtımları yapıyor, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştırmaya çalışıyoruz. Her ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek. Türkiye'de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olacak, yetimlere bayramlık giysiler hediye edecek ve kumanyalar dağıtacağız.
Tabi bu yardım seferberliğinin en büyük kısmını Türkiye'deki muhtaç ailelerimize yapılacak. Ağrı İHH olarak geçen yıl ramazan ayında 2000 aileye ulaşmıştık. İnşallah bu yıl ramazan ayında da İHH İnsani Yardım Vakfının ve kıymetli bağışçılarımızın destekleriyle yine ilimiz ve ilçelerimizde 3 binden fazla yetim ve ihtiyaç sahibi ailemize ulaşacağız. Ramazan gıda kolileri, zekat, fitre dağıtımı ve bayramda çocuk giyimi ile kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bir Ramazan Gıda paketinin bedeli 175 TL" şeklinde konuştu.
Ağrı genelinde ulaşılması hedeflenen yetim ve ihtiyaç sahibi aile sayısının "3000" olduğunu söyleyen Engin, yardımların geniş çaplı olarak ekiplerce Ağrı'daki mahallelere dağıtılmaya başlandığını belirtti. 

“BAYRAMI HEYECANLA BEKLEYEN ÇOCUKLARIMIZ VAR”
“Her bayram olduğu gibi bu Ramazan bayramında da Ağrı merkezde ve ilçelerde çocuklarımıza bayramlık kıyafetler almaya çalışacağız. İhtiyaç sahibi ve yetim çocuklarımızı bayramlık kıyafetlerle sevindireceğiz. Bu bayramda da hayırseverler, ister ilimizde isterse dünyanın birçok yerindeki yetim bir çocuğa 150 TL karşılığında bayramlık kıyafet hediye edebilecekler.”
"Ramazanda Umut Var" sloganıyla çalışmalara son hız devam ettiklerini dile getiren Engin, bu yıl ki Ramazan'ın salgın nedeni ile  daha fazla birlikteliğe ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğunu değinerek şu ifadeleri kullandı;

“ZEKAT VE FİTRELERİNİZLE İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YÜZLERİNİ GÜLDÜRECEĞİZ”
“Salgının etkisi tüm dünyada devam ediyor. İhtiyaç sahipleri daha fazla yardıma muhtaç hale geldi. Bu yıl zekat bağışlarınızla dertlere derman olabilir, bir umut bekleyenlerin yüzünü güldürebilirsiniz. Özellikle gelir durumu çok düşük olan ilimizdeki kardeşlerimiz için hayat her geçen gün çok daha zorlaşıyor. Ramazanın rahmet iklimini fırsat gördüğümüz için bu yıl “Ramazanda Umut Var” dedik. Birbirimizin derdiyle, sıkıntısıyla yakından ilgilenip dayanışma içinde olmalıyız. Çevremize umut olmalıyız. Diyen Engin: Ağrı'da 12 yıldır iyiliğe ortak olmak isteyen insanlarımızın yardımlarını yardıma muhtaç insanlara ulaştırarak 'iyilik köprüsü' olmaya çalışıyoruz." 
Ramazan Ayı'nda yardım çalışmalarına katkıda bulunmak isteyenlere çağrıda bulunan engin; 
"Dileyen bağışçıların dernek merkezine, ilçe temsilciliklerine bizzat başvurarak ya da Ağrı İHH'nın, TR75 0001 0001 15527824 32 5001 numaralı ziraat bankası hesabına bağışlarını yatırabilirler." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER