Ağrılı Sporcu Yurda Altın Madalya ile Döndü

Ağrılı başarılı sporcu ülkeye altın madalya ile döndü.

Ağrılı Sporcu Yurda Altın Madalya ile Döndü

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Şampiyonu olarak Milli Takıma seçilen yıldız güreşçi Birgül Şimşek aynı zamanda Milli Kadroda yer alan hocası Ceren İlayda Sönmez ile birlikte katıldıkları ilk uluslar arası turnuvadan altın madalya ile döndüler. 

Yunanistan’ın ev sahipliğini yaptığı Türkiye ile birlikte  Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Arnavutluk, Hırvatistan, Moldova, Kuzey Makedonya, Kosova'nın da olduğu 10 ülkenin katıldığı şampiyonada  Milli Takımımız greko-romen stilde 6 altın, 1 gümüş, 2 bronz madalya, kadınlarda ise 8 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya, serbest stilde ise 5 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya ile takım olarak balkan şampiyonu oldu. 

banner47
Şampiyonada altın madalyayı alarak Balkan Şampiyonu olan sporculardan  33 kilo güreşçisi Birgül Şimşek’in Ağrılı olduğu öğrenildi. 

Doğubayazıt ta spor hayatına başlayan Şimşek katıldığı ilk uluslar arası şampiyonadan Altın madalya ile dönmenin gururunu yaşadı. 

Yunanistan'ın İskeçe şehrindeki Başkonsolos Ömeroğlu İskeçe Amiridis Spor Salonu'nda 26-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenen şampiyonada serbest stil, U-15 minik kadınlar kategorisinde şampiyon olan Birgül Şimşek şampiyona sonrası Hocası Ceren İlayda Sönmez’e teşekkür ederek haylim gerçek oldu daha çok çalışıp ülkemize yeni madalyalar kazandırmak istiyorum dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER