Ağrı’nın Başarılı Bürokratı Belediye Başkan Adaylığı İçin Müracaatını Gerçekleştirdi.

Ağrı'da bir çok büyük projeye imza atmış olan başarılı bürokrat Ağrı Tarım Orman İl Müdürü adaylık başvurusunu yaptı.

Ağrı’nın Başarılı Bürokratı Belediye Başkan Adaylığı İçin Müracaatını Gerçekleştirdi.

Ağrı’nın Başarılı Bürokratı Belediye Başkan Adaylığı İçin Müracaatını Gerçekleştirdi.
Tarım ve hayvancılık potansiyeli yüksek olan kentimizin en verimli projelerine imza atan Ağrı Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin bugün istifasını sunarak Ak Parti’den Ağrı Belediye Başkan adaylığı müracaatını gerçekleştirdi.
Yaklaşık 7 yıllık İl Müdürlüğü sürecinde başta; Diyadin Jeotermal Sera, Gıda Kent, Tarım Park, Meyve Yetiştiriciliği olmak üzere birçok başarılı projeye imza atan ve kentin sevilen bürokratı Kenan Engin’in bu alandaki başarılarının yerel yönetimde değerlendirilmesinin Ağrı için büyük kazanımlara yol açacağı birçok kesim tarafından dillendiriliyordu.
Tarım ve Hayvancılık alanındaki başarılarının yanı sıra Türkiye’nin önde gelen birçok sivil toplum örgütünde de aktif faaliyetler yürüten Kenan Engin’in başvurusu sürpriz olmakla birlikte bir heyecan dalgası yarattı.

 

Kenan Engin Kimdir?

1983 Ağrı doğumlu olan Kenan ENGİN, 2000 yılında Ağrı İmam Hatip Lisesi’nden, 2007 yılında da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu. 2011 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalında Yüksek Lisans yaptı. Bunun yanında Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü ve Atatürk Üniversitesi Adalet Bölümünü bitirdi.

2008 yılında Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde Veteriner Hekim olarak göreve başlayan Kenan ENGİN, 5 yıl Ağrı Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü, 1 yıl İl Müdür Yardımcılığı, 7 yıl da Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Görev yaptığı süreç içerisinde Ağrı’da Diyadin Jeotermal Sera, Gıda Kent, Tarım Park, Meyve Yetiştiriciliği ve çeşitli hayvancılık projeleri ile ilimizin tarım ve hayvancılığına önemli katkıları olmuştur. Kamu görevinin yanında İnsan Hakları, İnsani Yardım ve öğrenci çalışmaları gibi alanlarda faaliyetler yürüten Engin; MAZLUMDER, İHH, ÖNDER, Ağrı Nuh’un Gemisi Uluslararası Öğrenci Derneklerinde aktif görevler aldı. 31 Mart Yerel Seçimlerinde Ak Parti Ağrı Belediye Başkan Adaylığı için başvuruda bulundu

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2023, 00:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tunç Demir
Tunç Demir - 6 ay Önce

Ohh ne güzel memleket ya seçilirim yada daha iyi makama gelirim düşüncesi memleketi düşünen yok.

Doğan karaca
Doğan karaca - 6 ay Önce

Harbiden ağrıya yazik

Süleyman
Süleyman @Doğan karaca - 6 ay Önce

Başarılı mı... toprak reformu ve toprak yapılandırması bitmeden nasıl başarılı oldu..

Ağrılı
Ağrılı - 6 ay Önce

Hayırlı olsun

Orhan Bozkurt
Orhan Bozkurt - 6 ay Önce

Hayırlı uğurlu olsun inşAllah

SIRADAKİ HABER