Alanında Ağrı'nın İlk STK Oldu

Turizm sektörüne katkıları ile bilinen dağcılar toplumsal felaketlerde gözlerin aradığı bir ekip çalışması yolunda mesafe katederek dernekleşti.

Alanında Ağrı'nın İlk STK Oldu

Ağrı’da ilk kez kent merkezli bir arama kurtarma derneği kuruldu. Paraşüt Ahmet adı ile bilinen Ahmet Ertuğrul’un başkanlığında kurulan D.N.A.K alanında faaliyet gösteren ilk kent merkezli sivil toplum örgütü olarak kayıtlara geçti.

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi Çiftepınar Mahallesi İsmail Beşikçi Cad. Kale Sok. Ozan Apt. No.1’de açılışı yapılan Doğubayazıt Nuh’un Gemisi Arama Kurtarma Derneği (D.N.A.K.) Doğubayazıt ilçesinde faaliyete geçti.

Dernel Başkanı Ahmet Ertuğrul tamamen gönüllülük esasına dayalı hizmet verdiğini dile getirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Olası afet ve acil durumlarda arama, kurtarma ve tahliye çalışmalarında yer alabilmek için TAMP kapsamında kurulan Doğubayazıt Nuh’un Gemisi arama kurtarma ekibi deprem, sel, çığ, yangın gibi afet durumlarında müdahale edebilecek.

Başkan ERTUĞRUL, “Gönüllülük ilkesi üzerine çalıştığımız bu yolda devletimizin de desteği ile mümkün olduğu kadar insan hayatına ve diğer canlara dokunmaya çalışıyoruz. Yardıma ihtiyacı olanlara elimizden geldiğince destek oluyoruz. Umarım hiçbir zaman afet olmaz; bize de ihtiyaç kalmaz . Ama biz her an afet olacakmış gibi hazır olmak durumundayız” dedi.

Haber; Metin BAYDAR

YORUM EKLE
YORUMLAR
ibrahimbirlikay@hotmail.com
[email protected] - 2 yıl Önce

Yukarıdaki derneğin telefon numarasını iletebilirmisiniz.D.N.A.K

Fethi
Fethi - 2 yıl Önce

İstanbul Beykoz'dan arama kurtarma ve eğitim derneği başkanı BEYKUT Kayseri hava indirme paraşütçü komondo lar FETHİ ARSLANTÜRK bizde katılmak istiyoruz

SIRADAKİ HABER