DEM Partisine İlk Adaylık Başvurusu Halef Keklik'ten

İsim değişikliğinin ardından ilk aday adaylığı başvurusu Halef Keklik'ten geldi.

DEM Partisine İlk Adaylık  Başvurusu Halef Keklik'ten

Belediye Başkan Adaylığı başvuru süresi 20 Aralık tarihine kadar uzatılan DEM Partisinde eski belediye başkan yardımcısı adaylık başvurusu gerçekleştirdi.

2014 yerel seçimlerinde Sırrı Sakık’ın kontenjan listesinde yer alan Ağrı eski Belediye Başkan Yardımcısı Halef Keklik DEM Partisi Ağrı Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu bugün il binasında gerçekleştirdi.

Sürece HEDEP olarak başlayan Parti iki gün önce isim değişikliğine giderek Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM) adını almıştı.

Sürecin başlaması ile birlikte başvuru yapması beklenen isimlerden Halef Keklik’in bugün gerçekleştirdiği müracaatla DEM Partisi Ağrı Belediye Başkan aday adayı sayısı 8’e çıkmış oldu.

DEM Partisi Ağrı Belediye Başkan Aday Adayı Halef Keklik Kimdir?

1975 Ağrı merkez doğumlu olan Halef Keklik İlk ve orta öğrenimini Ağrı’da tamamladı.

Siyasete 2000 yılında HADEP il yöneticiliği ile başlayan Halef Keklik sonrasında DEHAP Merkez İlçe Başkanlığı ,2009 da DTP İl Başkanlığı,2103 yılında BDP de İl Eş Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2014 yılı mahalli idareler seçimleri sonrası Ağrı Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Halef Keklik bu süresin ardından 2019 da HDP parti meclis üyeliğini ile aktif siyasi hayatını sürdürdü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER