Doğubayazıt Asfalta Kavuştu ''Yıldız Acar ;Başaracağız''

Doğubayazıt tarihi günlerinden birini yaşadı. Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar sivil toplum kuruluşları başkanları ile birlikte kentin kangrene dönmüş yarasına neşter vurdu. Asfalt serimine başladı.

Doğubayazıt Asfalta Kavuştu ''Yıldız Acar ;Başaracağız''

Doğubayazıt Belediyesi Asfalt serim çalışmalarına başladı.2021 yılını ''Yol Yapım Yılı ''olarak ilan eden Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar söz verdiği yol projesinde  sürdürdükleri çalışmada önemli mesafeler katetti.

Başkan Acar Pandemi nedeni ile yaşanması muhtemel kalabalığın insan hayatı için oluşturacağı risk nedeni ile ilk asfalt seriminin kurdela kesimini sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi yapmayı uygun gördüklerini ifade etti.

Doğubayazıt Asfalt serim açılışına Doğubayazıt Ticaret Odası Başkanı Ali Efe,Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tamer İsmailoğulları,Şoförler Odası Başkanı Fatih Tanrıkulu ,Doğubayazıt Eğitim-Sağlık-Kültür Platformu Başkanı Cemal Ersü,Belediye Başkan Yardımcıları,encümenler,Belediye Birim Amirleri ve gazetecilerin katıldığı açılışta kurban kesildi.Başkan Acar ve stk temsilcilerinin birlikte kurdela kesmesinin ardından ilk asfalt serimi gerçekleştirildi.

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar burada yaptığı konuşmada ;

''Biz göreve geldiğimiz gün Türkiye'nin en kıymetli hazinelerine sahip bir beldenin belediye hizmetlerinin yerine getirilmemesi nedeni ile içine düştüğü durumun içler acısı halini öncelikli sorun olarak gündemimize aldık .Ahmed-i Haninin çocuklarının yaşadığı yol sıkıntısını dert edindik.Kilometrelerce uzaktan gelen Ahmed-i Hani'nin misafirlerinin böyle kıymetli bir hazineye erişmek için katettikleri mesafedeki olumsuzluklardan ar ettik, utandık.Bu sebeple öncelikli yaramızın yol olduğu gerçeğinden yola çıkarak yol yapım ihalelerimize başladık. Ama derdi Doğubayazıt olmayanların derdi Hani Baba'nın çocuklarının yaşam kalitesi olmayanların engellemeleri ile karşılaştık.

Bu sebeple 2 yılda 4 kez ihalelerimiz iptal edildi.Yılacağımızı,vazgeçeceğimizi sandılar kendi halkından koptukları kadar Ahmed-i Hani'nin irfan dünyasından da uzaklaştıkları için onun mücadele ruhunun , azminin ve gönül adamlığının bizlerlede arasına mesafe koyduğunu düşündüler.Oysa Ahmed-i Hani'den korkan onlardı,kaçan onlardı ve biz Hani Baba'nın çocuklarının hizmetçileri olarak bugün bu kadim kenti Turizm potansiyeline ve uhrevi dünyasına hizmet edecek medeniyetin en önemli belirtilerinden biri olan yol yapım çalışmalarımızın startını değerli STK başkanlarımla birlikte verdik.Ne korktuk ,ne yıldık nede vazgeçtik.Vazgeçmeyeceğiz Doğubayazıt'ı ,Ahmed-i Hani'yi, İsak Paşayı utandırmayacak Ağrı Dağı gibi dik duruşumuzu sürdürerek Ağrı Dağının heybetli görünümünü kentin tüm sokak ve caddelerine yansıtacak, Doğubayazıtlının insanca yaşanabilir kent mücadelesini sürdüreceğiz.Bugün burada bunun en önemli adımlarından birini atıyoruz. Alt yapı eksikliği nedeni ile yapılan kazı ve çalışmaların yaşattığı mağduriyetinde farkındayız bu nedenlede sizlerin hoşgörüsüne sığınıyor ve gösterdiğiniz sabır için teşekkür ediyorum.Bugün burada kıymetli temsilcilerimizle birlikte davullarla zurnalarla kurban keserek bayram havasında büründürdüğümüz yol yapım çalışmasının ilk asfalt serimininde halkımıza ve kentimizi hayırlı olmasını diliyor hepinizi saygıyla selamlıyorum'' dedi.

Konuşmanın ardından Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar ve Doğubayazıt Ticaret Odası Başkanı Ali Efe asfalt serim makinasının kumandasına oturarak ilk serim için düğmeye bastılar.

Doğubayazıt Belediyei önünden başlatılan çalışması Aksa,Tedaş ve Telekon'un alt yapı çalışmaları ile eş zamanlı olarak Şehitlik caddesinde devam edecek olan çalışmaların açılış töreninde çevre apartmanlarda oturan vatandaşlarda balkonlarından alkışlarla Acar'a destek verdi.

Doğubayazıt'ta başlatılan asfalt çalışmaları ile birlikte eski Kaymakam Kayyum Belediye Başkanı Ulaş Akhan'ın sosyal medya hesabından paylaştığı araç arkası ironi yazısıda Acar'ın azmi sonucu tarihe karışmış oldu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER