Doğubayazıt ve Patnos'u Umutlandıran Haber

İl olma yolunda 2023 yılının başlarında girişimlerde bulunan Doğubayazıt ve Patnos Platformları suskunluğa bürünürken ''KONUŞAN HARİTALAR ' olarak isimlendirilen çalışmada ilk kez iki ilçenin il olma potansiyeli taşıyan ilçeler olarak değerlendirildiği göründü.Bundan sonraki süreci Doğubayazıt'ın mı yoksa Patnos'un mu daha iyi değerlendireceğini hep birlikte izleyerek göreceğiz.

Doğubayazıt ve Patnos'u Umutlandıran Haber

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Türkiye Yüzyılında 100 il, 1000 ilçe" çıkışı sonrası büyük merak konusu oldu. Bahçeli'nin yeni il ve ilçe teklifine AK Parti kanadından olumlu cevap gelmişti.

Bahçelinin projesi kapsamında çalışmalarını sürdürülürken il olma potansiyeline sahip birçok ilçe de heyecanla iktidar vereceği kararı bekliyor. ,

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, yapılan son araştırmada kent merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta, nüfusu 100 binin üzerinde olan 67 ilçenin il olma potansiyelinin yüksek olduğunun belirlendiğini söyledi.

Başarsoft, il olma potansiyeli olan ilçeleri, Konuşan Haritalar araştırması kapsamında görselleştirdi.

Başarsoft tarafından yapılan son araştırma sonuçlarına göre, Ağrı, Van, Hakkari ve Şırnak illerinde bulunan bazı ilçelerin “il” olma potansiyeline sahip olduğu belirlendi.

Araştırmada Ağrı, Van, Hakkari ve Şırnak illerinde yer alan ilçelerin yeni il olma potansiyeli olduğu değerlendirildi. Haritanın verileri doğrultusunda Ağrı’nın Doğubayazıt ve Patnos, Konya’nın Ereğli Hakkari’nin ise Yüksekova ilçelerinin ön plana çıktığı görüldü.

Doğubayazıt ve Patnos’un Durumu

Haritada il olma potansiyeli yüksek olan ilçeler farklı renklerde kategorize edildi.

Ağrı’dan 2 ilçenin bulunduğu haritada Patnos’un hemen yanında il olmayı bekleyen ve il olmaya daha yakın olan Erciş’in komşusu olması nedeni ile il olma şansının Doğubayazıt’a göre daha düşük olduğu tahmin ediliyor.

Doğubayazıt’ın dezavantajınında yanı başında Iğdır ve Ardahan’ın kısa süre önce il olmasıda dezavantaj gibi duruyor.

Doğubayazıt ve Patnos’unil olma çabalarının daha önce harekete geçen platformlar aracılığı ile ısrarla gündemde tutulması gerekliliğide net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Ağrı, Van, Hakkari ve Şırnak illerindeki bazı ilçelerin yeni il statüsü kazanma potansiyeline sahip olduğu belirlendi. Başarsoft şirketi tarafından yapılan son “Konuşan Haritalar” araştırmasında, söz konusu illerde yer alan toplam 67 ilçenin yeni il olabileceği değerlendirildi. Haritada il olma potansiyeli olan ilçeler, nüfus yoğunluğuna göre farklı renklerle gösterildi.

Araştırmada coğrafi konum, ulaşım ağları, ekonomik göstergeler ve insan kaynakları kriterlerini dikkate alındığı düşünülüyor. Potansiyel ilçelerde gelecekte yapılacak yatırımlarla bu ilçelerin il statüsüne kavuşma ihtimalinin yüksek olacağını ifade ediliyor.

İl Olma Potansiyeli Olan 67 İlçe;

Erbaa, Silivri, Lüleburgaz, Çerkezköy, Çorlu, Büyükçekmece, Tuzla, Alanya, Kapaklı, Elbistan, Gebze, Çayırova, Darıca, Ereğli, Bandırma, Mustafakemalpaşa, Tavşanlı, Edremit, Bergama, Viranşehir, Soma, Aliağa, Akhisar, Salihli, Torbalı, Ereğli, İskenderun, Ödemiş, Nazilli, Alaşehir, Söke, Kuşadası, Milas, Bodrum, İnegöl, Fethiye, Serik, Manavgat, Polatlı, , Erdemli, Silifke, Kozan, Akçakale, Kadirli, Ceyhan, Dörtyol, Kırıkhan, Arsuz, Reyhanlı, Kahta, Siverek, Silopi, Suruç, Ergani, Nizip, Bismil, Midyat, Nusaybin, Cizre, Yüksekova, Erciş, Patnos,Doğubayazıt, Fatsa, Ünye, Bafra, Çarşamba.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Resul
Resul - 9 ay Önce

Doğubeyazıt il olmayı hak ediyor bence

Mehmet konyar
Mehmet konyar - 9 ay Önce

Bence Doğubayazıt il olmayı hak ediyor

Mirân
Mirân - 9 ay Önce

Ben bir patnoslu olarak ilk önce Patnos ilçe olsun sonra il olsun diyorum herşey rezalet ne bir doktor var ne doğru dürüst ulaşım var şuna da inanıyorum Patnos Erciş'in ilçesi olsa belki Bir tık ilerler

hxhchdh
hxhchdh @Mirân - 9 ay Önce

patnos

Zeki
Zeki - 9 ay Önce

Patnos il olmayı hak eden ilk il Bitlis yolu Muş yolu ağrı yolu Van yolu kesiştiği bir noktada olduğu için il olmaya hak eden ilk il Patnos il

Muhammed
Muhammed - 9 ay Önce

Doğubeyazıt ilk il olması gerekiyor

Yıldız Karapolat
Yıldız Karapolat - 9 ay Önce

Patnos

Adem
Adem - 9 ay Önce

Doğubayazıt bayzit il olsun

Gökan erşık
Gökan erşık - 9 ay Önce

Doğubeyazıt il olmayı hak ediyor hemde fazlasıyla


SIRADAKİ HABER