İhlas Haber Ajansı'nın servis ettiği asparagas haber Ağrı'da tedirginliğe neden oldu

İHA’nın servis ettiği asparagas haber vatandaşları tedirgin etti

İhlas Haber Ajansı'nın servis ettiği asparagas haber Ağrı'da tedirginliğe neden oldu

İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından Ağrıda yerden göğe doğru yükselen ve ne olduğu anlaşılmayan ışık olarak haberleştirilen ve halkı paniğe sevk eden görüntünün Ağrı semalarında sıklıkla rastlanılan bir jet izi olduğu öğrenildi.

İHA tarafından bir vatandaşın anlatımlarına dayandırılarak yapılan ve özellikle Ağrı dışında yaşayanlar arasında paniğe neden olan haber şu şekilde servis edildi;

‘’İddialara göre, dün akşam saatlerinde Ağrı'nın Patnos ilçesinde bir vatandaş yerden gökyüzüne doğru esrarengiz bir ışık gören vatandaş o anları cep telefonuyla kayda aldı. Görüntülerde yerden yükselen ışığım bulutların arasından gökyüzüne doğru süzülmesi dikkat çekti. Olayı cep telefonuyla görüntüleyen Ercan Uçar adlı vatandaş "Görüntü doğuyla kuzey arası bir yerdeydi. Görüntüyü çektiğim saat 18.00 ile 18.10 arasıydı. Hava pek bulutlu değildi ama olayın olduğu yerde yoğun bir bulut vardı bu da dikkatimi çekti. Işığın yüzeyle bir teması yoktu fakat bulutların arasında devamı vardı bunda çektim. Herkes gibi bende bunun ne olduğunu merak ediyorum" dedi.’’

Oysa Ağrı’da yaşayan hemen hemen herkesin bildiği üzere bu görüntü Ağrı semalarında jetlerin geçişleri sırasında sıklıkla karşılaşılan bir görüntüden ibaretti.

Özellikle deprem nedeni ile tedirginlik yaşayan vatandaşlarımızın haber merkezimize ulaşarak sordukları görüntünün herhangi olağan üstü bir hadise olmadığına dikkat çekerek korkulacak bir şeyin olmadığını ifade etmek istiyoruz.


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ağrı
Ağrı - 1 yıl Önce

Taner bey lütfen Ağrı otogar esnafının Ağrı halkına yaptığı zülme de değinin. Ağrı'dan İstanbul'a 700 lira. Benzin fiyatları indirildi. Erzurumdan İstanbul'a 300 lira ile 420 lira arasında değişiyor (bilet.com ve obilet sitelerinden bakabilirsiniz). İşin ilginci; Ağrı'da 700 liradan kuruş indirmeyen Ağrı otobüsleri, Erzurum'dan aldıkları yolcuları 330 liraya alıyorlar. Bu resmen Ağrı halkına düşmanlık değil mi? Fırsatçı, Allahtan korkmaz dediğimiz Erzurum bile bunu yapmıyor. Diyelim ki Erzurum'da İstanbula mesafe biraz daha yakın. Aynı siteden Kars'a bakın; Kars İstanbul biletleti 400 lira. Taner bey sizin yazabileceğinize, bu soruna bir çare getirebileceğine inandığım için özellikle sizin sitenize bunu yazmak istedim.

Memleket
Memleket @Ağrı - 1 yıl Önce

Gerçekten Allah kabul etmesin. Hadi bu otogar esnafı vicdansız, merhametsiz. Bu memlekette, bu memleketin insanını düşünen, bir tane insan evladı mülki amir yok mu? Fırınlar ha bire zam yapar, bir kişi demiyor bu halka yazık. Şehirler arası otobüs firmaları fiyatları uçak biletlerine yakın yapmış, biri de demiyor el insaf, el merhamet.

ABDULKADİR KONAR
ABDULKADİR KONAR - 1 yıl Önce

ALLAH bu millete akıl fikir versin ne zaman akılanacak bu millet ya eğer bir bir egzoz dumanında korktuğumuz Kadar ALLAH tan korksaydık bu kadar tedirgin olmazdık daha doğrusu bu durumda olmazdık.

Mustafa
Mustafa - 1 yıl Önce

Bu arada değerli hemşehrilerim biz üç kişi geçenlerde İstanbul'dan Ağrıya geldik. Van Tuşba Turizm'in koltukları 2+1 olduğu için onunla kestik. Dedim "Ağrıya ne kadar?" Dedi "700 lira". Dedim "Erzurum'a ne kadar", "300" dedi. Sebebini sorduğumda, adam dedi "Ağrı firmaları anlaşma yapmış. Ya 700 alacağız, yada Ağrı yolcusu alamayız". 300'den 3 bileti Erzurum'a kestik. Dedik Horasan'da ineceğiz. Horasan'a geldik. Metro turizm'den 70 liradan üç bilet kesip Ağrıya geldik. Yani 2100 lira vereceğimize, 1110 lira verip Ağrıya geldik. Bin lira karlı kaldık. Bunu buraya yazdım ki sizde yapın. Madem otogar esnafı Ağrı halkına zulüm ediyor, sizde hesabınıza hangisi geliyorsa öyle yapın.

Mustafa
Mustafa - 1 yıl Önce

Bence Taner Söylemez bu konuyu gündeme getirir. Bu tür sorunları gazetecilere bildirin. Ağrının Türkiyenin en fakir ilidir. Ağrı otogar esnafı ise, Türkiyenin en merhametsiz esnafıdır. Taner bey biran önce bunlar hakkında birşeyler yazmalı. Bu memleketin valisi, belediye başkanı, idarecisi yok. Bir sıkıntıya ancak Ağrıyı seven bir iki gazeteci ses çıkarır. Bu sitelerde yazılanlar, çizilenler hep gazetecilerin karneleridir. Bunlar arşiv olacak. Gün gelip, gazeteciler özgürce yazıp çizebildiğinde, bu sitelerin arşivlerine bakacağız. O zaman herkes anlayacak, zor günlerde kimler Ağrının sıkıntılarına ses çıkartmış, kimler susmuş.

Orhan timucin
Orhan timucin - 1 yıl Önce

Kalemsölük millete hizmet demektir siz bir kalemsörsünüz o keskin kaleminizi dahada keskinlestirin ve o firsat cilarin anlina cakin lutfen yapin sizde bu zulme ortak olmayin ahirette bunun hesabini nasivere bilir siniz Allahtan korkuyorsaniz yapariniz

Taner Söylemez
Taner Söylemez - 1 yıl Önce

Mustafa Bey bize özelden ulaşır mısınız

SIRADAKİ HABER