Sağlığımız Yerinde Değil

Ağrı Yerel Gazeteciler Derneği dış ilişkiler sorumlusu Murat Ülker yazdı

Sağlığımız Yerinde Değil

Sağlığımız Yerinde Değil!
Bu memleketin insanları sayeseyinde mevki makam sahibi olanlar bugün ise bu memlekete en büyük zararı verenler olduğunu açıklıkla ifade edebiliriz.
Eğer bu konuda hemfikirsek derdimizi kısa bir şekilde anlatmaya başlayalım.
Tabi yetkili dediğimiz kişilerin Patnos'a verdikleri zararları saymaya kalkarsak işin içinden çıkamayacağımızı düşünüyorum (İşinin hakkını verenler var, onlara diyecek sözümüz yok.).
 İsterseniz sağlıkla başlayıp konuyu özet geçeyim. Patnoslular olarak çağın  50 yıl gerisinden geldiğimizi ve müşterek yaşam standartlarını henüz yakalamadığımızı  hepimiz biliyoruz. 
Ağrı'nın en büyük ilçelerinden biri olan İlçemizde Patnos Devlet Hastanesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi adını taşıyan iki tane sağlık kurumumuz var. Ne tam kadrolu sağlık personelleri var ne de sağlık ekipmanları var. 
Nasıl olsa biz Erzurum ya da Van yolunda ölmeye alışkınız. Hastane için randevu talebinde bulunan hastalar genelde randevu gününde doktorun izin şokuyla karşı karşıya kaldığına yüzlerce kez şahitlik etmiş yada bizzat mağduru olmuşuzdur. Zaten cihaz eksikliğimiz de hiç bitmiyor. Bilindik ilaçlarla yaşam mücadelesine  zorda olsa devam ediyoruz. Bu nedenle Patnos'ta sağlık diye bir kavram yok desek  yeridir.
AKP Milletvekili Ekrem Çelebi'nin ısrarla SMS üzerinden müjdelediği doktorlar var. Sanırım giden doktorlardan da haberi yok olsaydı bu atamaları bize mucizeymiş gibi bildirmezdi herhalde.
 Çelebi'nin SMS'lerine göre bu kadar doktor Patnos'ta varsa peki bu mağduriyet nasıl meydana geliyor onu da anlamış değiliz.
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi diye bir kurumumuzun var olduğunu söylemiştim. Patnos başta olmak üzere çevre ilçelerden de hastaların geldiği iddia ediliyor. Patnoslulara hizmet  vermekte aksayan bu yer dışarıdaki hastaları nasıl kabul edebiliyor ki? Patnos Devlet Hastanesinde olduğu gibi orada da hem cihaz hem de personel eksikliği var. Kocaman kurum sadece diş çekimi veya ilaç tedavisi dışında ciddi bir hizmet vermiyor. Mevcut yetkililer de bu duruma karşı hiçbir girişimde bulunmuyorlar. Yani kısacası anlayacağınız bizim sağlığımız yerinde değil.
Makam odalarında çıkıp halkın derdini bir kez olsa dinlemeyenler kişisel menfaatlerini korumak adına bugün yarın oy için kapılarımıza gelecekler.
 Bu olanları yüzlerine vurmayacak mıyız? 
Yazıklar olsun ki halkın sırtından mevki, makam ve rant elde edenlere...
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
George Sarkisyan
George Sarkisyan - 1 yıl Önce

İktidardan yana hem dert yanıyor hemde 20 yıldır oy veriyorsunuz 14 Mayıs 2023 de sandıkta gereğini yapın.

SIRADAKİ HABER