SEN SUSARSAN KİMSE SANA SU VERMEZ AĞRI'LI

Ağrı Yerel Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Cenap Elem seçimi yazdı.

SEN SUSARSAN KİMSE SANA SU VERMEZ AĞRI'LI

Defalarca bu konu hakkında yazılar yazıldı, konuşuldu ve tartışıldı (!) Fakat bunlar hep ya yazılanlar ile kaldı yada konuşulan masalarda .

Bu konu hakkında birçok siyasetçi birçok bürokrat STK temsilcilerin ve Ağrı'nın ileri gelenleri ile hep aynı mevzuyu konuştuk, herkesin fikri aynı..!

Ağrı sahipsiz.

Şimdi seçimlere az bir süre kaldı yine aynı mevzuyu konuşuyor herkes , seçim sanki aniden gelmiş ve hiç gelişmelerden haberi yokmuş gibi yorum yapanlarda cabası, şimdi seçimlere bir aydan az bir süre kaldı , ve Ağrı'nın 5 yılını emanet edeceğimiz 4 vekili Ankara'ya göndereceğiz.

Bu durum neye benzer ben söyleyeyim , okul açıldığından beri hiç dersine çalışmayan ve hatta sınav gününden bile haberi olamayan öğrenciler gibi görünüyor Ağrı halkı , aslında sınav tarihleri çok önceden belliydi ama biz görmezden gelip son anda sağa sola saldırarak kendimizi haklı pozisyona sokmaya çalışıyoruz.

Seçimler geldi çattı hiç istemediğimiz adaylarI önümüze sundular ve en büyük eleştiri nedense Ak Parti adaylarına geldi, öteki partileri hep görmezden geldik, ama Ağrı'da iktidar olan HDP , ve halk ile en az teması olan yine HDP vekilleri.

HDP Muş'tan vekil getirir kahraman ilan edilir, Ak parti aslen Ağrı'lı ama hiç Ağrı da kimseyle bir teması olmamış bir adayla geldiği için topun ağzına giren kişi oluyor.

Ben burada iki adaya da karşıyım belki Ak Parti'nin adayı Ağrı merkez adayından daha iyi hizmet eder bunu bilemeyiz ama yabancı ve hatta HDP vekili olan kişiler Ağrı'ya bir doktor gönderme yetkisi olabilir mi, olamaz tâbi..

SUSARSAN KİMSE SANA SU VERMEZ AĞRI'LI ..!

Sustuk konuşmadık yabancı bürokratlar geldi , sustuk konuşmadık hiç ismi geçmeyen adaylar geldi ,sustuk konuşmadık HDP vekilleri daha çok sustu ,ve Ağrının hiç bir sorununu dile getirmedi ama in bir eş cinsel için meydanlara döküldüler.

Seçim yaklaştı ve biz çok susadık ama kimse bize şu vermez SEN SUSARSAN KİMSE SANA SU VERMEZ.!

Şimdi adaylar geldi yarın 4 vekil gidecek halkın çoğu HDP 4 - 0 olmasını istiyor, neden çünkü kimsenin derdi memleket değil , Ağrı'da bir çok etkinlik oldu cenaze ve düğün dahi HDP vekilleri katılım sağladı mı? (Nevroz hariç) veya çağrıldı mı ?

4-0 Ağrı'ya ne gibi bir fayda sağlayacak, cevap belli hiç bir şey..!

Bakın Ağrı mazlum bir halka sahip hizmete aç bir şehir , ne Ak Parti'nin dayatma vekilleri nede HDP nin alakasız vekilleri bu memlekete yaramaz, benden yazması sizden susması yine söylüyorum, SEN SUSARSAN KİMSE SANA SU VERMEZ AĞRI'LI..!

Seçim bittikten sonra kimse sakın seçilenleri eleştirmesin , çünkü biz seçiyoruz kimisi Ak Parti'ye kimisi HDP ye kimisi CHP ye oyunu verecek ama şu an karşımızda bulunan adayları normalde biz tercih etmedik , onlar sundu biz takım tutar gibi parti tuttuk ve öylece oyumuzu kullandık sonuç 50 yıl önce ne konuştuysalar , bugünde aynı şeyi konuşuyoruz.

Niye biz sustuk onlar güç aldı, biz SUSARSAK KİMSE BİZE SU VERMEZ.. Zamanında Ağrı'lı bir siyasetçi ( Cemal Kaya) bir mitinginde yarın bir gün Rusya'dan sarışın mavi gözlü Ağrı'da aday olursa , onu ya Patnoslu yada Diyadin'li yaparlar, Ağrı'yi bilmeyen vekil adayları benim kimin oğlu olduğumu ve kimin torunu olduğumu bilmiyorsa neden kendime vekil tayin edeyim ki (!) Biz bu durumu Ak parti ve HDP vekilleri içinde söylüyorum , çok hak ettik , çünkü biz çok sustuk ve çok susadık fakat kimse bize su bile vermedi bu saatten sonra su içmek bile yasak. Bana Kalırsa 2 HDP 1 Ak parti 1 de CHP olacak gibime geliyor. Umarız memleketimiz daha iyi bir şekilde yönetilmesi için halkımız hiçbir partiye körü körüne bağlanıp da oy vermez çünkü başka memleket yok saygılarımla,

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 1 yıl Önce

21 yıl iktidarda kimler geldi kimler gitti Ağrı da değişen ne var işsizlik, fakirlik, çaresizlik unutulmuş yalnızlığa terk edilmiş gariban halk kaldı. Keşke o zamanda bu yorumu yapsaydın sayın gc sekreteri algı yapıp milletin şefkini kırma bırak bu severde yabancı ithal dediklerin seçilsin geçmişte ekmek fırını açıp fiyatını 1 lirada tutanmı o yoksa fırınları kapatıp ekmeğin 5 olmasının önünü açanmı inan bekıranlı herşey eskisinden güzel olacak

Cenap efendiye
Cenap efendiye - 1 yıl Önce

Cenap efendi; Ağrıya en büyük kötülüğü yapanlardan biri de sensin. Sen değilmiydin savcı sayan bld başkanı adayı iken onu göklere çıkartan? Ha ne oldu? Savcı belediyeye ait tek arsa bırakmadı, trilyonlarca borç bıraktı gitti. Dün dolmuşçu diyor ki "dolmuşun kapısı kırıldı, belediyeye bildirdim. Para yok dediler" cenap efendi sen bu vebalden nasıl kaçacaksın? 120 bin insanın vebali boynunda. Önce bir özür dile bu memeketten, sonra bu konulara gel. Eski paylaşımları silerek hafızalardaki de silemezsin.

E peki öz ağrılı ne yaptı
E peki öz ağrılı ne yaptı - 1 yıl Önce

Örneğin senin mensup olduğunu mala Bekir ailesi de vekil çıkardı onlar ne yaptı, herkes kendi menfaati ve cebi için çalışıyor, önce ahlak lazım bu millete

Zekiranlı
Zekiranlı - 1 yıl Önce

Hdp'nin Ağrıda iktidar olması bazılarına öyle bir koyuyor ki anlatılamaz. Ama siz bu dert ile ölüp gideceksiniz. Ne kadar menfaat için kendini savcıya, valilere, kurum amirlerine peşkeş çeksen de, Ağrı halkı şereflidir. Senin yoluna gelmez zekiranlı.

Anlasan
Anlasan - 1 yıl Önce

Ağrı halkı sizin gibi gülebağan değil ki güneş nereden doğsa oraya dönsün. Bu halk 4- 0 yapıyorsa demek ki Kürtlerin dili, kültürü, özgürlüğü, Allah tarafından onlara verilip, devlet tarafından alınan hakları onlar için doktordan, ekmekten, sudan daha önemli. Tabi bunu anlamak çok zor değil ama gülebağan soyu ne anlasın.

Bakın ben bir Terekemeyim ve Kürtlerin içinde doğdum, büyüdüm. Ben bunları anlıyor, sen anlamıyorsan demek ki sende bir sıkıntı var.

Ben bir Terekeme olarak Kürt halkının mücadelesini haklı buluyor ve onların yanında yer alıyorsam ve sen bir Kürt olarak Ağrının 4- sıfır yapmasını anlamıyorsan sende, insani vasıflarında sıkıntı var demektir.

Ağzınla demişsin ki Hdp hastane, doktor, hizmet vs getiremez. Ama Ağrı 4- sıfır olacak diyorsun ama kavrayamıyorsun meseleyi.

Şeref
Şeref - 1 yıl Önce

Güzüm şimdi ithal diyorsun da bu memleket 5 sıfır akp çıkardı ne oldu kurumlar paylaşıldı yerli kurum müdürleri bir sonra ki seçimde ya aday olurlar denilerek görevden alındı ha başka yere de tayin edilmediler ha yerli iki kurum müdürü var şu an biri Erkan hoca diğeri Kenan bey gelen ilk yapcak şey bunları yerinden edip ithal birini getircek bu Allah'ın emri.. Ağrı'da 3 önemli kurum var özel idarenin başındaki zat şükür reis gibi olmuş bu etti 15 yılı ne Allah için bu kadar sürede memlekete çıktığı bir civi göstersin sizde benim götüme 5 kazık çakın.. sağlık bu memlekette cumhuriyet caddesinden birini çevirin sağlıkçı olmasına gerek yok koyun kurumun başına en azinda Erzurum Van yolunda yüzlerce gidip geldiği için vAllahi mevcut müdürden daha güzel şeyler yapar... Milli eğitim müdürü abim dağda hayvan otlatiyor onu getirin kurumun başına ya ogretmensizlikten ya da taşımada ki zorluklardan dolayı okumadığı için vAllahi ondan kat kat verimli olacağını size söylüyebilirim.. gelelim o ithal Muşlu vekile Allah için bu adam belediye başkanlığı yaptı hele bir hatasını deyin bana yok ha memlekete bir faydası dokunur mu dersen dağda hayvan otlatan abimden bir farkları yok.. gelelim şu körü körüne meselisini gardaş vAllah bende en az senin kadar milletin içindeyim siyaseten de az buçuk senden tecrübeliyim genelde diyorlar ki tabi bende aynısını düşünmüyor değilim koca ilde iki kurum müdürü kaldı bunlar bu memleketin çocukları hem bizi hem geldikleri yeri biliyorlar bunlar kaldı 2 kardayiz... Belki vekil olmadığı için ağrılı iki güzel insan Ankara'daki dostlarını araya koyar bu kurumlara atanarak bir iki namuslu iş yaparlar. Ha şunu da diyim son 1 yıldır ağrıya atanması gereken yüzden fazla insan sırf vakil belediye başkanı ve il başkanın kavgasından dolayı ya kahve köşelerinde süruniyorlar yada inşaatlarda düşerek ölüyorlar.. cemal kayanin dediği gibi 20 yıldır en az 15 vekilin bırakın babasını aşiretini ebesini bile tanıdığımız vekil geldi sonuç elde var sıfır..

Vatandaşş
Vatandaşş - 1 yıl Önce

Herkes projelere baksaydı bu iş bu noktaya gelmezdi. Kim ne proje sunmuş ona bakmak gerekli. Sosyoekonomik yönden yoksun olan Ağrılı vatandaş iş, aş istiyor. Hdp nin 3 tane milletvekili 5 yıl boyunca Doğubeyazıtten dışarı çıkmadı. Adını sorsan Ağrı'da çoğu insan bilmez yüzünü de zaten gören yok. Parti odaklı hareket etmekten ziyade proje odaklı hareket edilirse bu sefer kazanan Ağrı olur.

DE HEY LOLOO
DE HEY LOLOO - 1 yıl Önce

Öyle bir memleket ki, herkes kendi cebinin derdinde, kime söz hakkı tanınınca kişisel menfaatlerine bakıyor, Ağrı adam olmaz diye bir söz var, GALİBA HAKLILAR


SIRADAKİ HABER